Λήγει αύριο η διορία για τη δήλωση συμμετοχής

Αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου , θα λάβει τέλος η διορία για τη συμμετοχή των ομάδων στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις που πρέπει να κατατεθούν προς την Ομοσπονδία αφορούν τις ομάδες που αγωνίζονταν στο περσινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, συμπεριλαμβανομένου δηλαδή, Διαγόρα Βραχνείκων, Θύελλα Πατρών, αλλά και της Αχαϊκής και του Παναιγιαλείου που πήραν την άνοδο.

Κατά συνέπεια, η διορία που εκπνέει την προσεχή Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι αφορά τις δεκαέξι συνολικά ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Από εκεί και πέρα, θα ακολουθήσει η δεύτερη διορία, που λογικά “αγγίζει” και αφορά και τους δευτεραθλητές, η οποία εκπνέει την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 15:30.

Η δε τρίτη και τελευταία διορία έχει δοθεί για την Παρασκευή 7 Αυγούστου και ώρα 15:00 και αφορά αποκλειστικά τους τριταθλητές των ΕΠΣ, οι οποίοι προφανώς θα έχουν ενημερωθεί από τις Ενώσεις τους για το αν πρέπει να κάνουν χρήση του όποιου δικαιώματος υπάρξει για τυχόν συμμετοχή τους.

Τώρα, να σημειωθεί με την ευκαιρία πως ουσιαστικά η έναρξη της προετοιμασίας για τις περισσότερες από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, το θέμα της προκήρυξης αναφορικά με τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα υποβιβάζονται, όσο και για τον αριθμό εκείνων που εν τέλει θα πλαισιώσουν τον όμιλο, τις απασχόλησε έντονα διότι αναφέρθηκε ως προβληματισμός σχεδόν απ’ όλες, απόδειξη ότι αυτά τα ερωτήματα την παρούσα φάση είναι τα μείζονα για τη μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα και για το πώς σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί.

Τα εν λόγω δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω :

α) παράβολο των πεντακοσίων (500) €,

β) βεβαίωση μη οφειλής από την Ε.Π.Ο. και τις Ε.Π.Σ.,

γ) Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του σωματείου/ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη,

δ) δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από το κάθε μέλος του Δ. Σ. του σωματείου, νόμιμα επικυρωμένη

Σημαντική επισήμανση ειδικά για τις ομάδες που έρχονται για πρώτη φορά στην κατηγορία  από τις τοπικές ΕΠΣ , είναι πως πρέπει οι προπονητές να είναι κάτοχοι διπλώματος προπονητικής ενώ μια σειρά δικαιολογητικών που ορίζονται από τον ανάλογο νόμο οφείλουν να προσκομίσουν και οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν από τις ομάδες να αγωνιστούν .