Λεωνίδας Λεουτσάκος: “Μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε ευχάριστα νέα”

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 μίλησε σε εκπομπή του action24, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το πρωτάθλημα με αυτή τη μορφή θα διεξαχθεί για δύο τουλάχιστον χρόνια.

Τα σημαντικότερα πάντως αφορούν το οικονομικό και τις συζητήσεις με την ΕΡΤ, που σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο

Για το σε σημείο που βρίσκεται η υπόθεση με τα τηλεοπτικά: «Κάθε μέρα είμαστε σε διαπραγμάτευση με την ΕΡΤ. Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 είναι αδικημένες, πέρσι ξεκίνησε μια αναδιάρθρωση με εμάς να μην παίρνουμε ό,τι έπρεπε να πάρουμε. Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 πήραν και εφέτος αυτά, που έπρεπε να πάρουν, ενώ εμείς περιμέναμε αυτά που μας είχαν πει. Αλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξε η διοίκηση της ΕΡΤ. Να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Να ρίξουμε όλοι λίγο νερό στο κρασί μας. Υπάρχει η βούληση και από τις δύο πλευρές. Ηρθε μια άλλη κυβέρνηση, εγώ πιστεύω ότι μέχρι την Πέμπτη, που έχουμε συμβούλιο θα έχουμε ευχάριστα νέα. Ολες οι ομάδες θα κάτσουμε να πάρουμε μια απόφαση».

Για το αν υπάρχει προοπτική συμφωνίας με την ΕΡΤ: «Θέλουμε να κερδίσουμε το κάτι παραπάνω. Οι ομάδες θα αποφασίσουν, εγώ δεν έχω ομάδα. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Ολοι για το ίδιο πασχίζουμε».

Για τη γενικότερη κατάσταση με τα τηλεοπτικά: «Είναι δύσκολη η επόμενη ημέρα και για τις τρεις κατηγορίες. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι ενδιαφέρεται η ΕΡΤ για του χρόνου και του παραχρόνου. Πρέπει να δούμε από Δεκέμβριο πώς θα κινηθούμε. Να χτυπήσουμε πόρτες και σε άλλα κανάλια».

Για το αν μετάνιωσε για την καλή τη πίστη συμφωνία πέρσι με τον Βασιλειάδη σε σχέση με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών: «Πέρσι όπως εξελίχθηκε η αναδιάρθρωση εμείς κάτσαμε στο τραπέζι τελευταίοι. Ηταν επεισοδιακή λόγω των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, οι οποίες έτρεχαν στους υπουργούς. Εμείς βρεθήκαμε με μια απόφαση τετελεσμένη. Δεχόμασταν πυρά απ’ όλους. Μην μιλάς, ποιος θα τη διοργανώσει. Εγιναν πολλά στη μέση. Φτάσαμε αισίως στα ποσά, ξεκινήσαμε και δεν ξέραμε ότι το καλοκαίρι θα έχουμε εκλογές. Κανείς δεν το ήξερε. Το καλοκαίρι με τα νούμερα που άκουσαν οι ομάδες ήταν ευτυχισμένες! Τότε υπήρχε ένα πλάνο τριετίας και θεωρούσαμε όλοι ότι έτσι θα σωθεί το ποδόσφαιρο μαζί με τις δικλίδες ασφαλείας, θα πάψουν οι σκιές, να φτιάξουμε υποδομές, καλύτερες συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές, ούτε να βλέπουμε ομάδες που θα πάρουν τα λεφτά και θα φεύγουν μετά. Είδαμε μια πολύ ωραία αναδιάρθρωση στα λόγια, αλλά μετά… Και να το πούμε, υπήρχε και μια αδικία, έπεσε μια επιπλέον ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα από τη Σούπερ Λιγκ 1 και άλλη μια ομάδα εξαφανίστηκε, ο Ηρακλής».

Για τη Φούτμπολ Λιγκ, που αν και χαμηλότερη από την Σούπερ Λιγκ 2 έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Ήρθαν ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ με κόσμο και ιστορία. Είναι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με 3.000 κόσμο, που βλέπει όλη η Ελλάδα και που δεν γίνεται το παραμικρό. Προσπαθούμε για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εχουν γίνει τρεις αγωνιστικές ήδη, πάει καλά και έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Εχει μεγάλα ματς και γήπεδα γεμάτα».

Για το τι μπορεί να γίνει πλέον στην Σούπερ Λιγκ 2 και για την ανεύρεση άλλων οικονομικών πόρων: «Οντως, παράδοξα ξεκίνησε η Σούπερ Λιγκ 2 γιατί άλλα ειπώθηκαν, αλλά έγιναν. Είπαμε να γίνει σκαλοπάτι στη μεγάλη κατηγορία, τώρα όμως… Εμείς, πάντως, συζητάμε και τώρα για χορηγό. Πρέπει να κάτσουν και οι τρεις κατηγορίες με την ΕΠΟ αρωγό για τα τηλεοπτικά και για του χρόνου. Οι επαγγελματικές κατηγορίες θα είναι τρεις ό,τι κι αν συμβεί για μια σεζόν ακόμα.

Οποια αλλαγή κι αν γίνει, θα είναι για τη μεθεπόμενη περίοδο. Να δούμε τα εχέγγυα για το πώς θα ξεκινήσουν. Καλώς ή κακώς για το θέμα της χορηγίας η λύση είναι οι στοιχηματικές εταιρείες και ο ΟΠΑΠ. Δεν γίνεται να μπαίνουν στο “Πάμε Στοίχημα» και γενικά στις στοιχηματικές εταιρείες οι ομάδες από τα δικά μας πρωταθλήματα και να μην παίρνουμε ούτε ένα ευρώ. Είναι έγκλημα αυτό που γίνεται. Ολοι χρησιμοποιούν τις ομάδες, αλλά οι ομάδες δεν εισπράττουν τίποτα, θα το θέσουμε και στον υπουργό αυτό το θέμα. Και τα προηγούμενο χρόνια το τηλεοπτικό συμβόλαιο ήταν 2-3 εκατ. ευρώ, και μετά κούμπωνε με τον ΟΠΑΠ και έφτασε τα 6-7 εκατ.».

Για το αν πρέπει να μετρήσει το “κέρδος” των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2, που από 60.000-70.000 έσοδα από τα τηλεοπτικά η καθεμιά, φέτος με τις μειώσεις πάνε στα 530.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Ο,τι περισσότερο κερδίσουμε θα είναι καλύτερο. Μπήκαν σε μια διαδικασία οι ομάδες και έφτιαξαν ένα μπάτζετ με αυτά τα νούμερα, που τους είχαν πει από το προσύμφωνο. Ο καθένας πορεύεται ανάλογα με τα οικονομικά του, πιστεύω ότι θα πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση και οι δύο πλευρές κάνουν βήματα. Θα τα βάλουμε κάτω. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Είναι κουραστικό και για παίκτες και για προπονητές αυτή η κατάσταση και το καταλαβαίνω. Μακάρι να πάνε όλα καλά».