Λυτρώθηκε στο 88′ και πανηγύρισε την άνοδο ο Αχαϊκός

Για πρώτη φορά στην ιστορία του η ομάδα του Αχαϊκού την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν θα αγωνίζεται στα σαλόνια της Α κατηγορίας.

Στην χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στην Περιβόλα και οι δύο ομάδες ήθελαν μόνο την νίκη,με την ομάδα του Αχαϊκού να λυτρώνεται στο 88ο λεπτό με σκόρερ τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Ραφαήλ Χότζα οποίος ήταν αυτός που ουσιαστικά έδωσε την νίκη/άνοδο στην ομάδα του.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε εντυπωσιακά καθώς μόλις στο 5ο λεπτό η Περιβόλα άνοιξε το σκορ με σκόρερ τον Παναγιωτόπουλο με ωραίο πλασέ εντός περιοχής, ύστερα από εξαιρετική προσποίηση του Λυμπέρη προς την μπάλα.

Η αντίδραση του Αχαϊκού ήταν άμεση και στο 13′ με σουτ του Αλποχωρίτη θα έχουμε το 1-1.

Ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Παντελής με ωραίο σουτ από τα αριστερά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για την ολική ανατροπή και το 1-2.

Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Λυμπέρη θα καταλήξει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 33′ το σουτ του Αλποχωρίτη θα σταματήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 44′ η Περιβόλα και συγκεκριμένα ο Παναγιωτόπουλος ενώ ηταν σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει προτίμησε να τηρήσει το fair play (υπήρχε πεσμένος ποδοσφαιριστής του Αχαϊκού στο έδαφος) και να βγάλει την μπαλα έξω, μέσα σε χειροκροτήματα από τους ανθρώπους του Αχαϊκού για αυτή του την πράξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 57′ ο Παπαγεωργίου έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και εξ επαφής ο Λυμπέρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Εν συνεχεία η αναμέτρηση άναψε για τα καλά καθώς και οι δύο ομάδες αναζητούσαν την νίκη με την ισοπαλία να μην βολεύει κανέναν!!!!

Στο 70′ η κεφαλιά του Γραμματικού ύστερα από το κόρνερ του Ροδίτη θα καταλήξει πάνω από τα δοκάρια.

Ενώ στο 86′ το σουτ του Παναγιωτόπουλου θα το αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Αχαϊκού.

Για μα έρθουμε στο 88′ όπου ύστερα από κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας ο Πόγκας στην έξοδο του προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα ο Ραφαήλ Χότζα άπλωσε το πόδι του (κόντρα) και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από όλους τους ανθρώπους του Αχαϊκού που βρισκόταν στο γήπεδο.

Τέλος στο 93′ φάουλ του Λαζανά αλλά η κεφαλιά προς τα πίσω του Λυμπέρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία άουτ.

Με το τελευταίο σφύριγμα της κ.Αντωνίου ακολούθησαν έντονα πανηγύρια από την ομάδα του Αχαϊκού καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα πήρε την άνοδο για την Α κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά η Περιβόλα το πάλεψε μεχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και μοιραία τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα των Play off.

Συνθέσεις :

Περιβόλα : Πόγκας, Κεχρανιάς (28′ Καρέλας), Σωτηρόπουλος, Τσάμης, Κουκίδης, Παπαχριστόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Λαζανάς, Ραυτόπουλος, Λυμπέρης, Παπαγεωργίου.

Αχαϊκός : Βαμβουκλής, Νικολόπουλος, Κυριάκου, Σταυριανού, Σκρεμμύδας, Ροδίτης, Παντελής (75′ Αντ.Χότζα), Ψαρράς (55′ Ντόγια), Αλποχωριτης, Ρ. Χότζα (89′ Τεμπονέρας), Γραμματικός.

Επιμέλεια : Βύρωνας Ξυπολιάς