Μακρίδης: “Πάρα πολύ λίγος ο Καλογερόπουλος για την Παναχαϊκή”

Απολαυστικός ο Κύπριος τεχνικός, Απόστολος Μακρίδης ο οποίος έζησε τραγικές καταστάσεις στην Παναχαϊκή.

Ο Κύπριος προπονητής ο οποίος ανάλαβε την Παναχαϊκή περί τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου και αποχώρησε δίνοντας παραίτηση ένα μήνα και κάτι ημέρες μετά, μίλησε στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ».

Αναφέρθηκε στην τραγική εμπειρία την οποία βίωσε στην Ελλάδα και στη συγκεκριμένη ομάδα, σε κάποια ύποπτα πράγματα που έβλεπε και θεωρεί πως αυτό ήταν ένα μάθημα ζωής.

«Είναι μία άλλη ιστορία αυτό που έζησα στην Παναχαϊκή. Ιστορία απ’ αυτές που μένουν. Σκεφτόμουν να πάω ή όχι, αλλά καλά το έκανα γιατί το να δουλέψω σε άλλη χώρα ήταν σημαντικό.

Εμείς που ζήσαμε Ελλάδα κάποια χρόνια στα νιάτα μας (σ.σ. αναφερόμενος σε Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου), ξέρουμε πώς είναι μεγάλο όνομα η Παναχαϊκή και η Πάτρα μεγάλη πόλη με 200.000 – 250.000 κατοίκους. Από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Μπαίνεις στο γήπεδο και αισθάνεσαι το δέος», είπε ακολούθως για την Παναχαϊκή και μετά αναφέρθηκε στην κακή διαχείριση της ομάδας από αυτόν που ήταν πρόεδρος τότε:

«Είναι πάρα πολύ λίγος ο άνθρωπος που διοικούσε την Παναχαϊκή. Οι οργανωμένοι δεν τον ήθελαν και δεν πήγαιναν στο γήπεδο. Για πλάκα πάνε 7.000 – 8.000 οπαδοί σε κανονικές συνθήκες. Με αυτόν στην προεδρία πήγαιναν μόλις 500 – 1.000 οπαδοί της ομάδας», τόνισε ο Απόστολος Μακρίδης

Και ακολούθως άφησε να νοηθεί πως υπήρχε ύποπτη συμπεριφορά στο γήπεδο, αλλά και εκτός αυτού: «Όλοι ήταν απλήρωτοι στην ομάδα, ενώ κάποιες κινήσεις έβγαζαν μάτι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ήταν αχρείαστες. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Δουλεύω με το συναίσθημα και όπου δεν μου αρέσει κάτι, φεύγω μόνος μου.

Έβγαλα όνομα πως είμαι πελλός. Ζήτησε να με δει ο πρόεδρος των οργανωμένων και μου είπε πως είμαι μάγκας που πήγα κόντρα στον πρόεδρο της Παναχαϊκής και μου είπε μπράβο. Τα ίδια μου είπαν κι άλλοι στο δρόμο. Έφυγα γιατί δεν μπορεί να αλλάξει ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Είμαι 52 χρονών και κάποια πράγματα δεν τα μπορώ.

Είναι δύσκολο να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα και να συνεχίζεις. Θα μπορούσα να μείνω, όμως κάποια πράγματα δεν μου άρεσαν. Δεν μπορούσα να μείνω και να πέζω πελλόν. Ίσως η φυγή μου έκανε περισσότερο καλό παρά η παρουσία μου γιατί αφυπνίστηκαν κάποιοι. Μαζί με εμένα έφυγαν κι άλλοι παράγοντες και μέλη του τεχνικού τιμ».

«Ανάλαβε πλέον ένας Πατρινός επιχειρηματίας, όλοι είναι πληρωμένοι και όλα είναι καλύτερα στην ομάδα. Είναι ψηλό το επίπεδο στη Β’ Εθνική. ΠΑΣ Γιάννινα, Χανιά και Απόλλων Σμύρνης άνετα παίζουν και στην Κύπρο στην Α’ Κατηγορία», συνέχισε.

Ακολούθως αποκάλυψε την εξής ιστορία: «Στην Ελλάδα φορούσα γυαλιά. Έχω θέμα με τα μάτια μου. 90 λεπτά σε ματς στα Γιάννινα με έβριζαν γιατί νόμιζαν πως φορούσα γυαλιά του ήλιου. Φορούσα κανονικά γυαλιά όρασης, αλλά στον ήλιο άλλαζαν χρώμα».