Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για την Κ19 της Παναχαϊκής

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο γήπεδο των Προσφυγικών, το οποίο κρίθηκε στην παράταση, η Παναχαϊκή κέρδισε με 3-2 τον Καμπανιακό και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος Νέων της Super League 2.

Μόλις στο 3′ λεπτό, ο Φ. Δήμου εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά για τους φιλοξενούμενους, ο Αλημπαρούτης έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τον Καμπανιακό.

Η Παναχαϊκή απάντησε ένα λελτό μετά με την προβολή του Αθανασόπουλου να περνάει άουτ, ενώ στο 5′ λεπτό κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν σε φάουλ του Ντούνη από δεξιά, ο Κατσαΐτης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δήμου.

Στο 17′ λεπτό ο Γεωργόπουλος απέκρουσε το καλό φάουλ του Αλημπαρούτη, ενώ στο 20′ λεπτό το καλό φάουλ του Παπαηλίου για την Παναχαϊκή, απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Δήμου.

Στο 40′ λεπτό η Παναχαϊκή κέρδισε πέναλτι, όταν ο Παπαηλιού από δεξιά μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Καπουσούζη. Στην εκτέλεση του ο Κατσαϊτης έκανε την ολική ανατροπή για το 2-1.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, οι κοκκινόμαυροι είχαν δύο καλές στιγμές να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα, αρχικά με το σουτ του Διαμαντόπουλου που πέρασε άουτ και στην συνέχεια με τετ α τετ του Κουραχάνη που έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας του Καμπανιακού.

Ο Καμπανιακός έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω κίτρινης κάρτας του Καπουσούζη.

Στο 50′ λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, όταν ο Φ. Δήμου πάσαρε στον Δερματίδη, αυτός σέντραρε από δεξιά και ο Αλημπαρούτης με προβολή ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 57′ λεπτό ο Φ. Δήμου έπιασε καλό σουτ αλλά ο Γεωργόπουλος μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 60′ λεπτό το σουτ του Δερματίδη πέρασε άουτ.

Λίγο πριν την εκνποή της κανονικής διάρκειας του αγώνα, οι κοκκινόμαυροι είχαν μεγάλες στιγμές να πάρουν την νίκη, αλλά ο Ε. Δήμου αρχικά απέκρουσε σωτήρια την προβολή του Κατσαϊτη και στην συνέχεια το σουτ του Παντελή, κρατώντας το 2-2 για την ομάδα του.

Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου την πρώτη καλή στιγμή την είχε ο Καμπανιακός, με το σουτ του Παναγιωτίδη να μπλοκάρει ο Γεωργόπουλος.

Στο 112′ λεπτό της παράτασης οι κοκκινόμαυροι έφτασαν στο 3-2, όταν σε σέντρα του Αναστασόπουλου, ο Ντούνης έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Δήμου και πλάσαρε εύστοχα για το 3-2. Λίγο μετά ο Καμπανιακός έμεινε με 9 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Αλημπαρούτης με 2η κίτρινη κάρτα.

Η τελευταία μεγάλη στιγμή σδτον αγώνα ανήκει στον Βαγενά, ο οποίος νικήθηκε εντυπωσιακά από τον τερματοφύλακα Ε. Δήμου.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, την ομάδα Νέων της Παναχαϊκής στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Παναχαϊκή : Γεωργόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σκορδής (75′ Νικολόπουλος), Βεντουρής (62′ Βατής), Σταυρόπουλος, Κατσαΐτης, Παπαηλιού (106 λ.τ. Αναστασόπουλος), Διαμαντόπουλος, Αθανασόπουλος, Κουραχάνης (75′ Παντελής), Ντούνης (116′ Βαγενάς)

Καμπανιακός : Ε. Δήμου, Κοασίδης (96′ λ.τ. Γονιωτάκης), Καπουσούζης, Καλπακίδης (λ.τ. 35′ Μπουμπίδης), Καραδάλης, Π. Παντελής, Δερματίδης (90′ Παναγιωτόπουλος), Μυγδαλιάς (90′ Παναγιωτίδης), Φ. Δήμου (62′ Μητρούδης), Σαβράμης, Αλημπαρούτης