Μόλις τρεις παίκτες από ελληνικές ομάδες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες φάσεις της Ιστορίας του κι αυτό αντικατοπτρίζεται σε πολλές περιπτώσεις. Μία είναι η 18η θέση στο ranking της UEFA που στέρησε στα κύπελλα Ευρώπης και υποβίβασε τις τρεις από τις τέσσερις εκπροσώπους της χώρας μας στο νεοσύστατο Conference League.

Υπάρχει κι άλλη μία ένδειξη ότι το πρωτάθλημα της Super League βρίσκεται πλέον πολύ χαμηλά, είναι η ελάχιστη εκπροσώπηση στο EURO 2020 με μόλις τρεις ποδοσφαιριστές. Οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σβιντέρσκι (Πολωνία), Μίκαελ Κρμέντσικ (Τσεχία) και ο μέσος της ΑΕΛ, Τιμ Σπαρβ (Φινλανδία) είναι οι μοναδικοί παίκτες που αγωνίστηκαν στο τελευταίο πρωτάθλημα της Super League και συμπεριλήφθηκαν στις αποστολές των εθνικών ομάδων τους για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που αρχίζει την προσεχή Παρασκευή (11/6).

Αναλυτικά η κατανομή των παικτών ανά χώρα στην οποία αγωνίζονται:146 Αγγλία, 91 Γερμανία, 75 Ιταλία, 42 Ισπανία, 32 Ρωσία, 31 Γαλλία, 19 Ουκρανία, 18 Τουρκία, 17 Ολλανδία και Ουγγαρία 15 Τσεχία, 14 Σκοτία, 13 Κροατία, 10 Βέλγιο, 9 Δανία και Πολωνία, 8 Πορτογαλία, Σουηδία και Κύπρος 6 Ουαλία, Ελβετία και ΗΠΑ, 4 Σλοβακία, 3 Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία και Κίνα 2 Αυστρία, 1 Αλβανία, Βοσνία, Καναδάς, Φινλανδία, Ιαπωνία, Νορβηγία και Σερβία Π