“Νέο Φορτούνη” έχουν χαρακτηρίσει τον Αχαιό πρωταθλητή Ευρώπης

Τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον “νέο Φορτούνη”, αλλά το δεκάρι της Κ19 του Ολυμπιακού θέλει να αφήσει το δικό του όνομά στην ιστορία.

Από την 4η δημοτικού στον Αστέρα Τρίπολης

Ο Αντώνης Παπακανέλλος μεγάλωσε στην Αχαΐα με τον πατέρα του, Γιώργο να είναι ο Προέδρος της τοπικής κοινότητας Κλειτορίας και βρίσκεται πάντα δίπλα στο γιο του. Όταν αυτός του ζήτησε στην τετάρτη δημοτικού να πάει στον Αστέρα Τρίπολης, το έκανε πράξη.

Σε ηλικία 9 χρονών ο Αντωνάκης μαζί με τον μπαμπά του έκαναν καθημερινά (4-5 φορές την εβδομάδα) 70 χιλιόμετρα για να φτάσουν στην Τρίπολη και να προπονηθεί το next best thing του ελληνικού ποδοσφαίρου στους Αρκάδες.

Η διαφωνία με τους Αρκάδες και ο Ολυμπιακός

Όμως, μόλις έγινε 12 ετών έπρεπε να εκδοθεί το πρώτο του δελτίο και εκεί χάλασε η σχέση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο κανονισμός προέβλεπε για υπογραφή τριών ετών, αλλά ο Αστέρας ήθελε να υπογράψει δελτίο αορίστου χρόνου.

Εκεί βρέθηκε αντίθετος ο Γιώργος Παπακανέλλος και ήρθε η βολιδοσκόπηση από τον Ολυμπιακό και κατέληξε στο Ρέντη.

Προσπάθησε ο Παναθηναϊκός, αλλά…

Μάλιστα, τον νεαρό άσο είχε προσεγγίσει και ο Παναθηναϊκός και είχε κάνει δοκιμαστικά με το τριφύλλι, αλλά η Παιανία ήταν μακριά από τον Κορυδαλλό που έμενε η οικογένεια Παπακανέλλου.

Στον Ολυμπιακό χρειάστηκε να τον δουν μόλις 2-3 φορές για να τον κρατήσουν στο λιμάνι και βρίσκεται στις ακαδημίες από το 2012. Εκτός από τα ερυθρόλευκα είχε φορέσει τη φανέλα της Α.Ε. Καλαβρύτων και είχε συμμετάσχει στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣ Αχαΐας, όπου εκεί τον είχαν γράψει στο μπλοκάκι τους αρκετοί σκάουτερ, καθώς διακρίνεται για τις δημιουργικές αρετές του και την τεχνική του κατάρτιση.

Η λοιμώδης μονοπυρήνωση
Όμως, δεν ήταν όλα τέλεια από εκεί και έπειτα, αφού έχασε μια ολόκληρη σεζόν όταν πέρασε από λοιμώδη μονοπυρήνωση. Με πρότυπά δύο Αργεντίνους, τους Τσόρι Ντομίνγκες και Λιονέλ Μέσι δεν το έβαλε κάτω ποτέ και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης στους Νέους, ενώ το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 2022.

Πηγή: sportdog.gr