Νίκος Λουμπαρδέας: Την έζησε στην Α’ Εθνική ως παίκτης, φιλοδοξεί να την ζήσει και ως τεχνικός διευθυντής

Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής που έγραψαν ιστορία, με τη φανέλα της τα τελευταία χρόνια. Ο Νίκος Λουμπαρδέας έχει το προνόμιο να είναι από τους ελάχιστους παίκτες της γενιάς του που έπαιξε με την ομάδα και στην Α΄ Εθνική.

Ήταν την περίοδο 2002-2003, την τελευταία και σίγουρα όχι καλύτερη στην ιστορία της ομάδας στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Ο 18χρονος τότε Λουμπαρδέας είχε αγωνιστεί και στο τελευταίο ματς στην Α΄ Εθνική με τον Ιωνικό εκτός έδρας στις 25 Μαΐου 2003. Εκεί θέλει να την οδηγήσει και πάλι αυτή τη φορά ως τεχνικός διευθυντής.

Ο Νίκος Λουμπαρδέας με μεγάλη προσφορά στην «Βασίλισσα» έδωσε πάρα πολλά και ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν για το πάθος του. Το περασμένο καλοκαίρι δυστυχώς «κρέμασε τα παπούτσια του», αφού η έλευση του Σάκη Καλογερόπουλου στον προεδρικό θώκο και οι λάθος χειρισμοί του, ώθησαν το «Λούμπα» σε αυτή την απόφαση.

Ο ίδιος παρακολούθησε στην πορεία σεμινάριο ποδοσφαιρικού αναλυτή για την εκμάθηση του συστήματος NAC, ώστε σύντομα να αποκτήσει και πτυχίο ποδοσφαιρικού αναλυτή.

Ασταμάτητος, ακούραστος και πάντα στις επάλξεις ο Νικόλας είναι ένας από τους «εργάτες» της νέας Παναχαϊκής με μεγάλη προσφορά.

Το γκολ του κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας είναι ο «οιωνός» για τη μεγάλη επάνοδο της Παναχαϊκής στην Α΄ Εθνική. Και αν κάποιος αφουγκράζεται την αγωνία και το σφυγμό των Πατρινών για την ομάδα, την λαχτάρα για επιστροφή στα σαλόνια, αυτός είναι ο Λουμπαρδέας. Βίωσε στο πετσί του όλες τις δυσκολίες αυτής της ομάδας και ήρθε η στιγμή με αυτόν στην πρώτη γραμμή να έρθει η επάνοδος.

Φυσικά κάνουμε λόγο για άνοδο, καθώς αυτός είναι ο στόχος που έχει θέσει ο Γιώργος Μπάρλος στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Ξεκάθαρα πλέον μιλά για πρωταθλητισμό επομένως εφόσον σαν πρόεδρος κάνει από την πλευρά του αυτά που πρέπει τότε όλοι όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα θα λειτουργούν με γνώμονα να πετύχουν αυτό το στόχο.

Aποστόλης Νικολόπουλος