Νίκος Παπαδόπουλος: «Πολλοί ζουν με τον βασικό μισθό και είναι απλήρωτοι για μήνες»

Ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης «ξέσπασε» μέσω των social media κατά της ΕΠΟ, με αφορμή την πρόσφατη απόφασή της να αναστείλει από τους παίκτες το δικαίωμα των προσφυγών

«Δριμύ κατηγορώ» εναντίον της ΕΠΟ και όχι μόνο εξαπέλυσε ο Πατρινός κίπερ, Νίκος Παπαδόπουλος. Ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Ομοσπονδίας να αναστείλει το δικαίωμα των παικτών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, στάθηκε στο γεγονός πως πολλοί συνάδελφοί του στις μικρές κατηγορίες που αμοίβονται μόνο με μισθό και παραμένουν απλήρωτοι για μήνες από την προ κρίσης του κορονοϊού εποχή, δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάρουν τα χρήματά τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ:

Οταν νίπτουμε τας χείρας μας στη διαμάχη των ισχυρών με τους ανίσχυρους, στην πραγματικότητα επιλέγουμε τη θέση του ισχυρού.

Η ΕΠΟ με απόφαση της καταργεί το δικαίωμα των ποδοσφαιριστών να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι και όπως όλοι οι εργαζόμενοι μόνο μαχόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και όσα μας ανήκουν. Πάνω από το 60% των ποδοσφαιριστών ζουν με τον ΒΑΣΙΚΌ ΜΙΣΘΌ και στην κυριολεξία είναι έρμαια του κάθε παράγοντα που θέλει να επεκτείνει τα συμφέροντα του μέσω του ποδοσφαίρου.

Μας κατηγορούν ότι σαν ποδοσφαιριστές δεν έχουμε τη διάθεση να βάλουμε πλάτη στην κρίση του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις του. Αλήθεια, όλες αυτές οι προσφυγές που είναι να εκδικαστούν(πάνω από 120 το χρόνο, 120 οικογένειες που περιμένουν να ζήσουν δηλαδή) από που προκύπτουν; Δεν προκύπτουν από την ασυνέπεια των ομάδων; (Και να διευκρινίσουμε ότι μιλάμε για χρήματα 3 και 4 μηνών τουλάχιστον, πριν την εποχή του κορωνοϊού).

Δεν βάζουν πλάτη οι ποδοσφαιριστές όταν έχουν να πληρωθούν αρκετούς μήνες και κάνουν υπομονή μέχρι να σωθεί βαθμολογικά η ομάδα τους; Δεν βάζουν πλάτη όταν κάποιες ομάδες άλλαξαν ΑΦΜ και πολλοί συνάδελφοι μας έχασαν τα δεδουλευμένα τους; Δεν βάζουν πλάτη οι συνάδελφοι μας χάνοντας ολόκληρα συμβόλαια από τις ομάδες που κήρυξαν πτώχευση;

Θέλετε να βάλουμε πλάτη στην χασούρα της κρίσης; Αλήθεια κύριοι, όταν τα κέρδη σας αυξάνονται(πχ πωλήσεις παικτών, ευρωπαϊκό εισιτήριο κτλ) μας δίνεται περισσότερα από τα συμφωνηθέντα; Φυσικά όχι. Στα κέρδη μόνοι σας και στην χασούρα μαζί; Εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο απο τα συμφωνηθέντα αλλά δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο είμαστε ενωμένοι με τους συναδέλφους μας και παλεύουμε σαν ένα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο οι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΈΣ είμαστε εμείς. Ποδόσφαιρο χωρίς ποδοσφαιριστές δε γίνεται…