Ντέρμπι με τα όλα του στο Ριόλο!

Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, ο Πανμοβριακός επικράτησε της Αχαϊκής με 2-1 στο γήπεδο του Ριόλου, σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, φάσεις και σασπένς, μπροστά σε πάνω από 450 φιλάθλους που δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα.

Οι γηπεδούχοι του Φίλιππου Σχοινά μπήκαν δυνατά και αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλόφωνου, ο Φωτόπουλος βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, βάζοντας από νωρίς μπροστά τον Πανμοβριακό.

Στο 17′, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Κουλούρης. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας της Αχαϊκής, Τσάπαλος, έκανε μια εξαιρετική απόκρουση, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του.

Η Αχαϊκή απάντησε στο 31′, όταν ο Σπανός σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Καζατζής δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό γκολκίπερ Ζέκθι, ο οποίος ήταν καθοριστικός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, το 1-1 ήρθε στο 37′, όταν ο Κλήσης με σουτ, μετά από κόρνερ του Μητρόπουλου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Αχαϊκή θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα με τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς κέρδισε πέναλτι στο 45′, αλλά ο Ζέκθι αρνήθηκε ξανά το γκολ, απομακρύνοντας την εκτέλεση του Μητρόπουλου με εντυπωσιακή επέμβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ένταση, καθώς ο Πανμοβριακός έμεινε με 10 παίκτες στο 55′ λόγω αποβολής του Λάτση με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρ’ όλα αυτά, δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φωτόπουλος, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Παρά την αριθμητική υπεροχή, η Αχαϊκή δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ζέκθι να κρατά το προβάδισμα του Πανμοβριακού. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν κυρίως με τον Σπανό και τον Μητρόπουλο, αλλά χωρίς επιτυχία, με την τελευταία καλή τους ευκαιρία να έρχεται στο 93′ με τον Λίπι, που επίσης δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Με αυτή τη νίκη, ο Πανμοβριακός πήρε σημαντική ψυχολογική ώθηση (3X3(, ενώ η Αχαϊκή έδειξε χαρακτήρα, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της που της παρουσιάστηκαν.

Συνθέσεις:

Πανμοβριακός Ριόλου (Φ. Σχοινάς): Ζέκθι, Καλόφωνος, Λάτσης, Γκολφινόπουλος, Διακάτος, Βαλογιάννης, Λιάκος, Φραγκούλιας, Κουλούρης, Φωτόπουλος (60′ Θ. Σπυρόπουλος), Πρέμπτος (68′ Παναγάκης)

Αχαϊκή (Γ. Λαγός): Τσάπαλος, Πανάρετος, Οικονόμου (68′ Μενύχτας), Κλήσης, Καρμοκόλιας, Τσιρίκος, Μπίκος, Κοτσόκολος (68′ Κυριακού), Σπανός, Μητρόπουλος, Καζαντζής (79′ Μαντάς).