Ν. Παπαδόπουλος: «Πρόκληση για εμένα η Εθνική Ελπίδων»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Εθνικής Ελπίδων έκανε ο πρώην τεχνικός της Παναχαϊκής, Νίκος Παπαδόπουλος, αναφέροντας τι θέλει να αλλάξει στην ομάδα.

Η Εθνική Ελπίδων πέρασε σε νέα εποχή. Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και έπιασε δουλειά για να είναι έτοιμη ενόψει των επίσημων αγώνων.

Ο ίδιος, παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της χώρας μας, τονίζοντας τις αλλαγές που θέλει να κάνει αλλά και το ότι προέχει να φανεί σε τι επίπεδο είναι οι παίκτες για να μπουν οι στόχοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελπίδων. Ο Μακεδόνας τεχνικός θεωρεί “πρόκληση” τη δουλειά σε μια Εθνική Ομάδα και θέτει ως αρχικό στόχο τη γνωριμία των μελών της ομάδας μεταξύ τους. Ακολουθούν οι πρώτες δηλώσεις του ως ομοσπονδιακός τεχνικός καθώς και σύντομο βιογραφικό του.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εργαστώ στην Εθνική Ελπίδων και ευχαριστώ τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Κωνσταντινίδη για την ευκαιρία που μου έδωσαν.

Η Εθνική Κάτω των 21 ετών είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο, καθώς αποτελεί τον προθάλαμο της Εθνικής μας ομάδας και έχει διττό ρόλο, να πετύχει διακρίσεις στις διοργανώσεις που συμμετάσχει και μέσα από αυτή τη διαδικασία να σφυρηλατήσει και να προωθήσει παίκτες στην Εθνική Ανδρών.

Η νέα αυτή προοπτική αποτελεί για μένα μία πρόκληση. Ως επαγγελματίας προπονητής έχω εργαστεί ως τώρα μόνο σε συλλόγους και -προφανώς- υπάρχουν σαφείς διαφορές ανάμεσα στους συλλόγους και τις Εθνικές Ομάδες: στην πρώτη περίπτωση βρίσκεσαι καθημερινά στο γήπεδο με τους παίκτες σε προπονήσεις και παιχνίδια, ενώ στη δεύτερη δουλεύεις μαζί τους κάποιες φορές μέσα στη χρονιά, όταν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ωστόσο η καθημερινή εργασία και πάλι υπάρχει, με άλλη μορφή, καθώς αντικαθίσταται από το “σκάουτινγκ”, την παρακολούθηση ποδοσφαιριστών είτε διά ζώσης είτε μέσω της τεχνολογίας, την επικοινωνία με τους παίκτες και τους συνεργάτες, τη χάραξη και επεξεργασία των πλάνων και αρκετά ακόμη πράγματα.

Με οργάνωση και προσήλωση θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε και ορισμένα ζητήματα των μικρότερων Εθνικών Ομάδων, όπως το γεγονός ότι σε αυτές τις ηλικίες τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν τις ευκαιρίες να παίρνουν στους συλλόγους τους χρόνο συμμετοχής που τους επιτρέπει να βρίσκονται στην απαραίτητη αγωνιστική κατάσταση, ή ότι δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε όσο θα θέλαμε. Ωστόσο θα προχωρήσουμε δουλεύοντας με γνώμονα τις ανάγκες ενός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια τους σκοπούς της Εθνικής Ελπίδων.

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, θα προτιμούσα αυτά να τα πούμε όταν θα έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα. Τώρα προέχει να γνωριστούμε μεταξύ μας και όλοι μαζί, προπονητικό team, ποδοσφαιριστές και συνεργάτες να προετοιμάσουμε το φιλικό παιχνίδι στην Πολωνία, που θα μας προσφέρει τα πρώτα συμπεράσματα”.