“Ο Αυγενάκης παρεμβαίνει ωμά στις εκλογές της ΕΠΟ”

Για «ωμή παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΟ με στόχο να επιβάλει ανθρώπους της άμεσης επιρροής του κ. Μητσοτάκη» κάνει λόγο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την τροπολογία του Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μωραΐτη έχει ως εξής:

“Για ακόμη μία φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού φέρνει τροπολογία τελευταίας στιγμής, συνεχίζοντας το κυβερνητικό σχέδιο άλωσης, χειραγώγησης και κομματικοποίησης του αθλητισμού.

Με τη σημερινή του τροπολογία, στην οποία έδωσε αναδρομική ισχύ, ο κ. Αυγενάκης ουσιαστικά καταργεί τον εαυτό του.
Ενώ με το δικό του νόμο, 4726/20, που ισχύει από τις 18/9/2020, καταργούσε τα κωλύματα υποψηφιότητας (άδειες πρακτορείων στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, υπάλληλοι ομοσπονδιών, εν ενεργεία προπονητές κλπ.) για τα ΔΣ Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, τα διατηρούσε μόνον για την ΕΠΟ, αφού, σύμφωνα με τους κανονισμούς των FIFA-UEFA, έπρεπε να διασφαλιστεί το κατοχυρωμένο δικαίωμα του αυτοδιοίκητου του Ποδοσφαίρου.

Ωστόσο σήμερα, διαμορφώνει «σκηνικό», ώστε να εξυπηρετήσει την – κατόπιν επιλογής του Πρωθυπουργού – υποψηφιότητα του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ζαγοράκη, για την προεδρία της ΕΠΟ, ο οποίος εμφάνισε κώλυμα ως κάτοχος πρακτορείου. Προηγήθηκε, βέβαια, στα τέλη Γενάρη η επανένταξή του στην Ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχέδιο είναι καλά στημένο και στα μέτρα τους. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΟ, που στόχο έχει να επιβάλει ανθρώπους της αρεσκείας και άμεσης επιρροής του κ. Μητσοτάκη.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το Μαξίμου αποφασίζει για τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Επιχειρεί την εγκαθίδρυση ενός στενού κομματικού μηχανισμού και συνεχίζει να τραυματίζει το αθλητικό κίνημα. Για να το επιτύχει, δε διστάζει να ξεχειλώσει και να γελοιοποιήσει τη νομοθετική διαδικασία.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται εξυγίανση, διαφάνεια και δημοκρατία. Όμως ενέργειες σαν αυτές του κ. Αυγενάκη, το βυθίζουν στη μιζέρια και το κατευθύνουν στον κατήφορο της διαπλοκής”.