Ο ΠΑΟ Βάρδας κατέκτησε το Super Cup της Ηλείας

Ο ΠΑΟ Βάρδας ήταν ο μεγάλος νικητής στο σημερινό Super Cup στην Ηλεία, αφού κέρδισε με 3-1 στην παράταση τον Ξενοφώντα Κρεστένων.

Ο τελικός διεξήχθη μετά από απουσία 5 χρόνων του θεσμού, με την ομάδα της Βάρδας να απαρτίζεται από μια δεκάδα τουλάχιστων Αχαιών ποδοσφαιριστών, που φέτος ανήκουν στο δυναμικό του ΠΑΟ.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ανήκει στον Ξενοφώντα Κρεστένων, όταν στο 3′ λεπτό η κεφαλιά του Καραχάλιου μετά το κόρνερ του Μπακατσέλου, πέρασε άουτ.

Οι “ταύροι” του Χρήστου Καραπίτσου απάντησαν στο 20′ λεπτό, όταν σε κόρνερ του Σκιαδαρέση, ο Κοκκίνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 23′ λεπτό η ομάδα των Κρεστένων άνοιξε με πέναλτι του Μπακατσέλου το σκορ, όταν ο Αρβανίτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή της ομάδας της Βάρδας.

Ο ΠΑΟ Βάρδας απάντησε άμεσα με υπέροχο σούτ του Σκιαδαρέση στο παραθυράκι του Καπετανάκη και ισοφάρισε στο 27′ λεπτό σε 1-1, ενώ λίγο αργότερα είχε νέα καλή στιγμή με τον σκόρερ του, ο οποίος σούταρε ελάχιστα άουτ.

Στο β’ μέρος, η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στον Ξενοφώντα, με τον Δρακόπουλο να προσπαθεί να κρεμάσει τον Τρίγκα, αλλά η μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο 65′ λεπτό ο Αχαιός πορτιέρο της Βάρδας μπλόκαρε εύκολα το σούτ του Καραχάλιου, ενώ στο 69′ λεπτό έδιωξε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Μπαλατσέλου.

Στο 81′ λεπτό ο Ραυτόπουλος πήρε το γύρισμα του Σκιαδαρέση αλλά σούταρε άουτ, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί τα δεδομένα άλλαξαν υπέρ της ομάδας του Χρήστου Καραπίτσου, αφού στο 95′ λεπτό ο ΠΑΟ Βάρδας κέρδισε πέναλτι αλλά και την αποβολή του Δρακόπουλου για χέρι προ της εστίας, με τον Μανθόπουλο να εκτελεί, τον Καπετανάκη να αποκρούει, αλλά στην επαναφορά τον Ζωγόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 υπέρ της Βάρδας.

Δύο λεπτά μετά ο Μπελεζάκης έχασε διπλή ευκαιρία να “τελειώσει” το παιχνίδι, όταν αρχικά πλάσαρε στο δοκάρι του Καπετανάκη και στην συνέχεια και στην επαναφορά σούταρε άουτ, ενώ στο 99′ λεπτό οι “ταύροι” είχαν νέα καλή στιγμή με τον Κατσιγιάννη να πλασάρει άουτ.

Ότι όμως δεν κατάφερε στην προηγούμενη φάση ο Κατσιγιάννης, το πέτυχε στο 111′ λεπτό, όταν σε κάθετη του Ραυτόπουλου, με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά “καθάρισε” τον τελικό.

Ξενοφών Κρεστένων : Ι.Ν. Καπετανάκης, Λιαρόπουλος, Ι.Κ. Καπετανάκης (39′ Κανάνι), Αναμουρλίδης, Κολόκας, Καραχάλιος (108′ Κ. Λαμπρόπουλος), Αστερόπουλος, Γ. Δρακόπουλος, Αρβανίτης (46′ Σκοζάι), Παναγόπουλος (70′ Παπανδρέου), Μπακατσέλος

ΠΑΟ Βάρδας : Τρίγκας, Ανδριακόπουλος, Μπελεζάκης, Μανθόπουλος, Κοκκίνης, Μπαρδούσης, Παντελής (80′ Ζωγόπουλος), Τσίμπιτσης, Κατσιγιάννης (115′ Γκουβίτσας), Ραυτόπουλος, Σκιαδαρέσης (90′ Κ. Στεργιόπουλος).