Πιλοτική εφαρμογή διαιτητικής τετράδας στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας

Φωτογραφικό υλικό: Γιάννης Ανδρουτσόπουλος

Το περασμένο Σάββατο, στο γήπεδο των Προσφυγικών, πραγματοποιήθηκε μία σημαντική αλλαγή στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας. Για πρώτη φορά, εφαρμόστηκε πιλοτικά η παρουσία διαιτητικής τετράδας σε δύο ματς, μια κίνηση που έλαβε χώρα χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τα σωματεία.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία από τις πρώτες καινοτομίες που εισήγαγε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ως διαιτητής. Ο Παπαδόπουλος, παίρνοντας με ενθουσιασμό το νέο του ρόλο, έχει θέσει ως στόχο την προώθηση των νεαρών διαιτητών, προσφέροντάς τους κίνητρα και ευκαιρίες για να εξελιχθούν στον τομέα τους.

Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ του Εθνικού Πατρών και του Αστέρα Λεοντίου, ο Μιχάλης Ζήκος ανέλαβε ως τέταρτος διαιτητής, ενώ στη συνέχεια διεύθυνε το ματς Πάτραι – Άρης Πατρών, όπου τέταρτος ήταν ο κύριος Ζεντέλης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η νέα σχολή διαιτησίας. Οι νεαροί διαιτητές που θα αποφοιτήσουν, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη διαιτησία, λαμβάνοντας το βάπτισμα του πυρός ως τέταρτοι διαιτητές, προσφέροντάς τους πολύτιμη εμπειρία και άμεση επαφή με τον αγωνιστικό χώρο.

Με αυτή την πιλοτική εφαρμογή, η διαιτησία στην Α’ Κατηγορία φαίνεται να εισέρχεται σε μια νέα εποχή, με έμφαση στην εκπαίδευση και υποστήριξη των νέων διαιτητών.