Προβληματισμός και εύλογα ερωτήματα από την Αχαϊκή

Με έκδηλο και έντονο προβληματισμό υποδέχθηκαν οι άνθρωποι της Αχαϊκής την απόφαση για την έναρξη των προπονήσεων για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, η οποία σηματοδοτεί την είσοδο στην τελική ευθεία ενόψει της έναρξης του οικείου πρωταθλήματος.

Οι Αχαγιώτες θεωρούν την απόφαση άκαιρη και γεμάτη αναπάντητα ερωτηματικά και προτιμούν να περιμένουν την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και στη συνέχεια να τοποθετηθούν επισήμως. Σε κάθε περίπτωση, ο «πονοκέφαλός» τους είναι έντονος και πολλαπλός. Το περασμένο καλοκαίρι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές και παρότι δύσκολες, υπήρχε μία στοιχειώδης δυνατότητα διαχείρισής τους, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός πως η απόφαση για την επιστροφή στις προπονήσεις ελήφθη τώρα και όχι τον Ιανουάριο, που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα έμοιαζε να είναι καλύτερη.

Η Αχαϊκή δεν έχει τις δυνάμεις για να αντέξει ένα μεγάλο ρόστερ, το οποίο θα είναι απαραίτητο για να ανταποκριθεί η ομάδα σε μία μεγάλη πυκνότητα αγώνων, ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να παίξει ποδόσφαιρο το καλοκαίρι, μεσούσης της τουριστικής σεζόν. Εκτός των παραπάνω, μεγάλα ερωτηματικά υπάρχουν για τη δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την κάλυψη του κόστους διενέργειας των απαιτούμενων τεστ.

Με μια ηχηρή ανακοίνωση ο πρόεδρος της Αχαϊκής Γιάννης Μάνιαρης μιλάει για την απόφαση της ΓΓΑ και των λοιμοξιωλόγων να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στην Γ’ Εθνική με φόντο την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο ίδιος με εύλογα ερωτήματα καταθέτει τις απορίες του με το πώς μπορεί να υπάρξει η επανέναρξη.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ξεκινάνε λέει οι προπονήσεις στην Γ’ Εθνική με την μισή Ελλάδα στο κόκκινο από την πανδημία του κορωνοϊού και η λοιμωξιολόγοι έδωσαν το OK.

Ελάχιστα κρούσματα τον περασμένο Οκτώβρη και μας έβαλαν στον πάγο. Μυστήρια έως ύποπτη κρίνω αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς από τους κύριους της πολιτείας. Ανοίγουμε και βλέπουμε τι θα γίνει. Μα κύριοι δεν είμαστε σε μπαρμπουτιέρα να παίζουμε με την αξιοπρέπειά και τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων που περιβάλλουν την Γ’ Εθνική στα ζάρια. Εδώ τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα, ξεκινάει το πρωτάθλημα; ποτέ; πως; τα τεστ ποιος θα τα χρεώνεται; με τις μετακινήσεις; υπάρχει κάποιο πλάνο από την πολιτεία; με τη διαιτησία τι θα γίνει;

Υπάρχει απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για μείωση των εξόδωλογιων προς βοήθεια των σωματείων από τα υπέρογκα ποσά; Συζητήθηκε ποτέ η ενίσχυση των σωματείων με πόσα αντίστοιχα των οικονομικών τους απωλειών τη φετινή χρονιά; Υπάρχει βούληση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ένα ποσοστό 50% των φιλάθλων; Πως θα διεξαχθεί πρωτάθλημα από Μάιο μέχρι Ιούλιο με 22 αγωνιστικές εναπομείναντες; Αυτά αναφέρονται και στην επιστολή που σας είχαμε στείλει προ διμήνου αλλά εσείς είχατε άλλες ασχολίες.

Έγινε και το 2006 προσπάθεια παρέμβασης της πολιτείας στην Ε.Π.Ο. αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο και τότε, έτσι και τώρα που κοιτάτε με μεθοδεύσεις να χειραγωγήσετε τις εκλογές στις ομοσπονδίες. Βρήκατε τρόπο να φορτώσετε τα λάθη σας τις καθυστερήσεις και τις παραλείψεις σας στις πλάτες των παραγόντων χωρίς να τους αναλογούν.

Δεν αντέχουμε άλλο, να λάβετε και το πολιτικό και το οικονομικό κόστος των πράξεών σας, αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όλους τους αθλητές της Γ’ Εθνικής εφόσον έχουν δελτίο σε ισχύ για την σεζόν 2020-2021 και αν δεν ξέρετε εσείς πως θα γίνει αυτό ρωτήστε την κυρία Μενδώνη, τα χειρίζεται άψογα αυτά τα θέματα.

Κύριοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οι παράγοντες είναι οι χρηματοδότες αυτής της κατηγορίας, είναι αυτοί που πληρώνουν, εσείς είστε Επαγγελματίες πολιτικοί αμειβόμενοι για τις υπηρεσίες που προσφέρεται και αυτές είναι κάκιστες εμείς είμαστε εθελοντές που πληρώνουμε για να παρέχουμε εθελοντισμό, σας κάνω γνωστό λοιπόν ότι δεν τρώμε την καραμέλα για σοκολάτα σε ό,τι περιτύλιγμα κι αν μας την προσφέρεται.

Όταν μας ενημερώσετε για τα παραπάνω θα σας απαντήσουμε εάν είμαστε θετικοί ή αρνητικοί στην επανέναρξη. Και σταματήστε να μας προκαλείται με τέτοιου είδους προχειρότητες γιατί αηδιάσαμε πλέον».