Πρόβλημα ημερομηνιών εν μέσω πανδημίας

Tην Κυριακή 30/8 αναμένεται να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2019-2020 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ολοκληρώνοντας μια ιδιαίτερη, λόγω κορονοϊού, σεζόν. Ωστόσο στον αέρα βρίσκεται η… επόμενη διοργάνωση του θεσμού, καθώς ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί ούτε η προκήρυξη. Και πώς άλλωστε να γραφτεί η προκήρυξη, καθώς λίγες μέρες πριν το τέλος του Αυγούστου, δεν έχει «κλειδώσει» η μορφή των επαγγελματικών κατηγοριών.

Η Super League θα διεξαχθεί οριστικά με 14 ομάδες, αλλά είναι και η κατηγορία που συμμετέχει και τελευταία στον θεσμό του Κυπέλλου. Οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ έχουν οριστικοποιηθεί στις 51 Ενώσεις μέσω κλήρωσης, αν και δεν έχουν βγει ημερομηνίες για να ξεκαθαρίσει πόσες από αυτές θα δηλώσουν τελικά συμμετοχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν είναι σαφές αν η Super League 2 θα έχει 18 ομάδες και η Football League 14, σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Κι αυτό γιατί έχει δοθεί η δυνατότητα παρέμβασης στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, να ενοποιήσει τις δύο κατηγορίες. Θυμίζουμε πως την Αχαία θα εκπροσωπήσουν η Παναχαϊκή και ο Ατρόμητος Πατρών.

Κι όλα αυτά ενώ τα Χανιά έχουν προσφύγει κατά της απόφασης της ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπως και η Κέρκυρα (καθώς υποβιβάζεται στη Football League μαζί με τον Απόλλωνα Πόντου), ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου, θα υποστηρίξει στην εκδίκαση την απόφαση της Ομοσπονδίας. Αυτό σημαίνει πως θα καθυστερήσει κι άλλο η οριστικοποίηση της μορφής των δύο επαγγελματικών κατηγοριών, και ως εκ τούτου η έναρξη του θεσμού του Κυπέλλου.

Πρόβλημα ημερομηνιών εν μέσω πανδημίας

Η καθυστέρηση στην έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας για τη νέα σεζόν προκαλεί προβληματισμό, καθώς το περσινό μοντέλο ίσως χρειαστεί να διαφοροποιηθεί. Πέρυσι η πρώτη φάση είχε διεξαχθεί στις 25/8, ενώ φέτος δεν υπάρχει ούτε προκήρυξη ακόμα, για να δηλώσουν οι ομάδες συμμετοχή και να γίνει ο προγραμματισμός. Κι όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει αναβολές αγώνων μέχρι τώρα και η πορεία των κρουσμάτων δεν δίνει αισιόδοξα μηνύματα.