Πρόταση-«βόμβα» της ΕΠΣ Αχαΐας που αλλάζει τα δεδομένα σε Γ΄ Εθνική και τοπικά

Μια πρόταση-«βόμβα» έρχεται από την ΕΠΣ Αχαΐας η οποία μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στη Γ΄ Εθνική, αλλά και να αυξήσει τον συναγωνισμό στα τοπικά.

Είναι έτοιμη μάλιστα να κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Μια πρόταση, η οποία φέρνει στο προσκήνιο τις μεγάλες και ιστορικές ομάδες της κατηγορίας, στις οποίες θα δώσει ένα έξτρα κίνητρο να αγωνιστούν, αλλά και μια ευκαιρια να προβιβαστούν.

Η πρόταση την οποία θα κάνει η ΕΠΣ Αχαΐας στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, θα είναι η εξής:

Να χωριστεί η Γ΄ Εθνική σε τμήματα, με βάση κάποιες περιφέρειες, όπως για παράδειγμα συμβαίνει εδώ και χρόνια από την ΕΠΟ στα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων. Και αυτό να συμβαίνει όταν έρχεται η ώρα για να γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων. Οπότε, εάν προκύψει μια ομάδα της Γ΄ Εθνικής η οποία δεν θέλει να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα (π.χ. το Τσιλιβή από τη Ζάκυνθο) και συνάμα η δευτεραθλήτρια της οικείας ΕΠΣ, δεν επιθυμεί ούτε και αυτή με τη σειρά της να δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική, να αποκτάει δικαίωμα συμμετοχής η δευτεραθλήτρια της μεγαλύτερης ΕΠΣ της οικείας περιφέρειας.

Έτσι για παράδειγμα, αν δεν θέλει να δηλώσει συμμετοχή ο Πρωταθλητής Ζακύνθου Εθνικός Σκουλικάδου, αλλά ούτε και ο δευτεραθλητής, το Καταστάρι, την κενή θέση να αναπληρώνει ο δευτεραθλητής της μεγαλύτερης ΕΠΣ της οικείας περιφέρειας, εν προκειμένω η Αχαϊκή. Και αν αντίστοιχα ούτε η Αχαϊκή θέλει να συμμετάσχει, δικαίωμα να αναπληρώσει τη θέση να λαμβάνει ο δευτεραθλητής μιας επόμενης Ένωσης (π.χ. της Ηλείας η Δόξα Νέας Μανολάδας κ.ο.κ.).

Με τον τρόπο αυτό, δεν θα χάνεται καμία κενή θέση. Θα μπορεί η ΕΠΟ να συγκεντρώνει κάποια επιπλέον χρήματα που χάνει από τις αποσύρσεις, χρήματα τα οποία θα μπορεί να μοιράζει στη συνέχεια στις ομάδες των νησιών, οι οποίες έχουν αυξημένα έξοδα μετακινήσεων. Θυμίζουμε ότι πέρσι ο Πρωταθλητής Κεφαληνίας-Ιθάκης δεν δήλωσε συμμετοχή, η θέση του χάθηκε και δεν αναπληρώθηκε, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να μπει κάποια δευτεραθλήτρια μιας από τις μεγαλύτερες Ενώσεις.

Όταν λοιπόν θα ολοκληρώνεται η διαδικασία με τον τρόπο αυτό και θα αναπληρώνοται οι όποιες κενές θέσεις, να προχωράει η ΕΠΟ και στον καταρτισμό των ομίλων.

Πηγή: Ilianews.gr