Πρόταση ώστε οι ποδοσφαιριστές να είναι ψηλά στην λίστα προτεραιότητας των εμβολιασμών

Ο πρόεδρος της Ένωσης SL2 και FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ανέφερε σε συνέντευξη του, πως έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση για να εμβολιαστούν οι ποδοσφαιριστές όσο νωρίτερα γίνεται.

Σύμφωνα όσα αναφέρει, έχει υπάρξει συζήτηση ανάμεσα στον ίδιο, τον πρόεδρο της Superleague, Λεωνίδα Μπουτσικάρη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, ώστε οι ποδοσφαιριστές να είναι από τους πολίτες της χώρας μας που θα μπουν σε διαδικασία εμβολιασμού κατά του Covid-19 φυσικά χωρίς να παρακαμφθούν οι ευπαθείς ομάδες.

Ο λόγος που γίνεται αυτή η συζήτηση, είναι επειδή το κόστος των τέστ είναι πολύ μεγάλο για τους συλλόγους ενώ ταυτόχρονα είναι ένα επάγγελμα – αυτό του ποδοσφαιριστή – που λόγω της άμεσης επαφής και των σωματικών εκκρίσεων κατά την διάρκεια ενός αγώνα ή μιας προπόνησης, έχει αρκετά μεγαλύτερες πιθανότητες μόλυνσης και διασποράς σε σχέση με τα υπόλοιπα επαγγέλματα.

Έτσι εάν μπουν στην διαδικασία εμβολιασμών οι ποδοσφαιριστές μέσα στους επόμενους μήνες, δεν θα χρειάζεται υγειονομικό πρωτόκολλο για την διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων. Αυτό βέβαια αποδεσμεύει οικονομικά τις διοικήσης και ταυτόχρονα, οι ποδοσφαιριστές γίνονται παράδειγμα για τους συμπολίτες τους στο θέμα του εμβολιασμού.