«Πόρτα» στον Λευτέρη Αυγενάκη έριξε η Super League

«Πόρτα» στον Λευτέρη Αυγενάκη έριξε η Super League 1 που δεν εμφανίστηκε στην σημαντική συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη για την κατανομή των χρημάτων από το στοίχημα.

Στο ραντεβού που έγινε στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού βρέθηκαν ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και της Volley League, Παντελής Ταρνατόρος.

Εκεί, απόντος της SL1 που επί της ουσίας έχει στηλώσει τα πόδια αρνούμενη την σχετική μείωση, συζητήθηκε το πως θα μοιραστούν δίκαια τα χρήματα στις λίγκες.

Αυτό που προκύπτει με βάση την ενημέρωση της ΓΓΑ είναι πως θα δοθούν 30,5 εκατ. ευρώ στον επαγγελματικό αθλητισμό καθώς και αντίστοιχο ποσό στον ερασιτεχνικό.

Σε ό,τι αφορά την Super League 2, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι δε θα πάρουν χρήματα ΠΑΕ που:

α) δεν έχουν αδειοδότηση και εγγυητική
β) εμπλέκεται μετά από έλεγχο της ΕΠΑΘΛΑ σε παράνομο στοιχηματισμό

Η ουσία είναι πως η απουσία και η στάση της SL1 πηγαίνει ακόμα πιο πίσω τη διαδικασία καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για την κατανομή. Μάλιστα σε κάποια αποστροφή του λόγου του, ο Αυγενάκης ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να ανάλαβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτό το ζήτημα.

Στην ενημέρωση του υφυπoυργείου Αθλητισμού αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του, όπου παρέστησαν οι Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος SL2), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος ΕΣΑΠ). Η Super League 1 δεν προσήλθε.

Σκοπός ήταν η συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του επαγγελματικού μας αθλητισμού για τη δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30.500.000€ (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό).

Επιπλέον, ενημερώθηκαν ότι:

α) Δεν θα δικαιούνται χρηματοδότησης οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο πρωτάθλημα τους (π.χ., μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής).

β) Δεν θα καταβληθεί χρηματοδότηση στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που εμπλέκονται σε Αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες, έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να εκδώσει Πόρισμα.

Εφόσον το Πόρισμα αποσταλεί στις αθλητικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου τα αρμόδια όργανα να αποφανθούν».