Σημαντική αλλαγή: Νέος κανονισμός για το χέρι στο Euro!

Οπως έγινε γνωστό από την UEFA, το χέρι χωρίς πρόθεση δεν θα δίνεται παράβαση στο Euro. «Μηδενική ανοχή» στα σκληρά μαρκαρίσματα. Οπως γίνεται γνωστό από τα πιο αξιόπιστα βρετανικά Μέσα, θα υπάρξουν αλλαγές από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανονισμούς για το Euro 2020 το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Ο επικεφαλής των διαιτητών της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, έκανε σαφές ότι οι όποιες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν για να υπάρξει εναρμόνιση στο ‘πνεύμα του ποδοσφαίρου’.

Σε briefing που έγινε την Παρασκευή (05/05), ο Ροζέτι τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν «ξεκάθαρα στοιχεία» για να ακυρώσει το VAR ένα γκολ και έκανε γνωστό ότι οι τηλεθεατές θα βλέπουν μόνο το ‘τελικό’ αποτέλεσμα της φάσης. «Το ποδόσφαιρο έχει άμεση σχέση με τις αμφισβητούμενες φάσεις και δεν είναι εύκολο να βρούμε το σημείο που πρέπει να επεμβαίνει το VAR. Θα κάνουμε παρεμβάσεις, μόνο όταν κάτι είναι ξεκάθαρο».

Επίσης, οι διαιτητές αναμένεται να δείχνουν ‘μηδενική ανοχή’ στα σκληρά μαρκαρίσματα και στις περιπτώσεις που οι ίδιοι περικυκλώνονται από τους παίκτες. Οταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, τουλάχιστον ένας παίκτης θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.