«Στην επόμενη επιτροπή βλέπουμε το ΦΕΚ, τις προτάσεις και προχωράμε τις αναδιαρθρώσεις»

Για τις αποφάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε στις 29 Απριλίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, μίλησε στο greveniotis.gr, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και ο εκπρόσωπος της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ο Δημοσθένης Κουπτσίδης:

«Υπάρχουν οι οκτώ πρώτοι (σ.σ. της Γ’ Εθνικής) για τους οποίος θα δούμε αναλόγως με το πως θα γίνει αναδιάρθρωση στην Super League 2, την Football League αλλά και την Super League 1. Από ότι φαίνεται θα ξεκινήσει η Super League 1, ενδεχόμενος μέσα στον Ιουνίου», εν συνεχεία τόνισε:

«Σύντομα θα υπάρξει συνεδρίαση για οριστικές αποφάσεις και για τις εθνικές κατηγορίες. Και για όποιες αναδιαρθρώσεις υπάρξουν με ΦΕΚ. Η ΕΠΟ θα αποφασίσει μετά από προτάσεις που θα υπάρξουν από τις λίγκες. Είτε από την Super League 2, είτε της Super League 2, είτε της Football League. Την τελική απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ».

Ακόμη, σχολίασε  την πρόταση της Super League ώστε να μην υπάρξουν ποινές στις ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να υπάρχει ποινή -3 για τις ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις».

Τέλος επισήμανε:

«Στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή έχοντας πάρει πλέον και το ΦΕΚ για τις αναδιαρθρώσεις αλλά και τις προτάσεις της Super League 1, της Super League 2 αλλά και της Football League για το πως θα διαμορφωθούν τα πρωταθλήματα. Θα αποφασιστεί οι ομάδες που θα πέσουν από την Γ’ Εθνική αλλά και οι οκτώ ομάδες (σ.σ. πρωταθλητές), που φαίνεται ότι θα υπάρξει λήξη των πρωταθλημάτων καθώς μπαράζ ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει, που λογικά θα ανέβουν στην άλλη κατηγορία. Να μην προκαταλαμβάνω όμως, βλέπουμε το ΦΕΚ, τις προτάσεις και προχωράμε τις αναδιαρθρώσεις».