Στον αέρα το μπαράζ ανόδου-παραμονής * Στην 8η θέση τερμάτισε η Παναχαϊκή

Στις 5 Μαΐου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είχε πάρει την οριστική της απόφαση. Το μπαράζ του 13ου της Super League 1 με τον 2ο της Super League 2 πρέπει να διεξαχθεί το αργότερο στις 2 Αυγούστου. Με φόντο μία θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, μετά την απόφαση της «μικρής» Λίγκας για οριστική διακοπή του πρωταθλήματoς της. Επικύρωσε μάλιστα, την βαθμολογία, έχρισε πρωταθλητή τον ΠΑΣ Γιάννινα και ως 2ο στη βαθμολογία τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Έτσι, θεωρητικά, η «ελαφρά ταξιαρχία» είναι αυτή που θα κληθεί να παλέψει για την άνοδό της στη «μεγάλη» Λίγκα και θα περιμένει τον αντίπαλό της. Ωστόσο, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι λιγοστές, αν όχι μηδαμινές.

Είναι απίθανο ο Απόλλων Σμύρνης να κάνει προπονήσεις μέχρι τα τέλη Ιουλίου και έπειτα να διεκδικήσει μέσω του μπαράζ το εισιτήριο για τη Super League 1 κόντρα σε μία ομάδα που θα έχει 7 ματς στα πόδια της.

Πολλά βέβαια, θα εξαρτηθούν και από την επικείμενη αναδιάρθρωση, με τη Super League 2 να ελπίζει σε άνοδο τουλάχιστον των τριών από των τεσσάρων πρώτων ομάδων της κατηγορίας.Με την προοπτική να αυξηθούν οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας από 14, είτε σε 16, είτε σε 18.

Αν, όμως, δεν προκύψει κάτι τέτοιο, τότε στη μεγάλη κατηγορία θα ανέβει μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα και το μπαράζ δεν θα γίνει, σύμφωνα με το “Sportime”.

Στην 8η θέση η Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή μετά την οριστική διακοπή τερμάτισε στην 8η θέση με 28 βαθμούς. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα με 49 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης μέσω της 2ης θέσης με 42 βαθμούς θα αγωνιστεί στο μπαράζ ανόδου, εφόσον γίνει.

Η τελική βαθμολογία:

1. ΠΑΣ Γιάννινα 49
2. Απόλλων Σμύρνης 42
3. ΠΑΕ Χανιά 38
4. Λεβαδειακός 38
5. Καραϊσκάκης Άρτας 31
6. Απόλλων Λάρισας 30
7. Εργοτέλης 29
8. Παναχαϊκή 28
9. Πλατανιάς 26
10. Δόξα Δράμας 24
11. Κέρκυρα 0
12. Απόλλων Πόντου -3