Συνάντηση Αυγενάκη – Πέτσα για το Μητρώο Αθλητικών Υποδομών

Συνάντηση εργασίας είχαν χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με βασικό θέμα συζήτησης την καλύτερη αξιοποίηση της πλατφόρμας «Πέλοπας», που δημιουργήθηκε από κοινού με την ΚΕΔΕ, στην οποία οι δήμοι όλης της χώρας δηλώνουν, για πρώτη φορά, όλες τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις και την κατάσταση αυτών.

Όπως επισήμαναν οι κ.κ. Αυγενάκης και Πέτσας, βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της καταγραφής των στοιχείων, προκειμένου να υπάρξει συνολική εικόνα και, ως εκ τούτου, να μπορεί να σχεδιαστεί –στοχευμένα και αποτελεσματικά– η προτεραιοποίηση της αναβάθμισης και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών ανά την επικράτεια, αξιοποιώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στο πλαίσιο αυτό, συναποφασίστηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η από κοινού προσπάθεια και συνεργασία, για να ανταποκριθούν στην καταγραφή και οι λίγοι δήμοι που δεν το έχουν ακόμη πράξει.

Αμέσως μετά σειρά παίρνουν, προκειμένου να δηλώσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις, οι 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και τα νομικά πρόσωπα δήμων και Περιφερειών, ώστε η χώρα μας να αποκτήσει για πρώτη φορά ένα πλήρες Μητρώο Αθλητικών Υποδομών.

Παράλληλα, συμφώνησαν σε συνεργασία για την πλήρη αξιοποίηση όλων των διαθεσίμων χρηματοδοτικών εργαλείων του υφυπουργείου Αθλητισμού και του υπουργείου Εσωτερικών (πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», ΠΔΕ, πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»), προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συνέργειες και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα.

Επιβεβαιώθηκε, τέλος, η συμμετοχή του κ. Πέτσα στην τριήμερη εκδήλωση, που διοργανώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού, για την πρώτη «στάση» της χάραξης του «Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, από τις 8 έως τις 10 Απριλίου 2022, με τη διεξαγωγή Συνεδρίου και Αθλητικής Έκθεσης.

Όπως υπογράμμισαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, πρόκειται για έναν ανοιχτό διάλογο, τόσο με όλη την αθλητική οικογένεια (αθλητές, προπονητές, σωματεία, Ομοσπονδίες, Ολυμπιακή και Παραολυμπιακής Επιτροπής και των λοιπών φορέων της αθλητικής κοινωνίας), όσο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, τα Επιμελητήρια, τον επιχειρηματικό κόσμο, τους επαγγελματίες του αθλητισμού, καθώς και το σύνολο της κοινωνίας που υιοθετεί τις πραγματικές αξίες του αθλητισμού.