Τέσσερις παίκτες του Προμηθέα στην Εθνική ομάδα

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για τους αγώνες με τη Λετονία και το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις προπονήσεις θα λάβουν μέρος 14 παίκτες υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί τι θα γίνει και με τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Η εν λόγω απόφαση αφορά και τον Δημήτρη Ιτούδη, που είναι στο τιμόνι της Εθνικής. Δυναμικό «παρών» δίνουν στην Εθνική ομάδα των ανδρών τέσσερις αθλητές του Προμηθέα. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Νίκο Γκίκα, Βασίλη Μουράτο, Μιχάλη Τσαϊρέλη και Δημήτρη Κακλαμανάκη.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

“Η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για τους δύο αγώνες της στο “παράθυρο” του Νοεμβρίου θα αρχίσει την Δευτέρα (7/11) στο ΟΑΚΑ. Για τον όμιλο Ι της Β’ Προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, στον οποίο η Εθνική Ομάδα έχει ρεκόρ 4-2, θα υποδεχθεί στο Ηράκλειο τη Λετονία (11/11, 19.00) και θα ταξιδέψει στην πόλη Μονς για να αντιμετωπίσει το Βέλγιο (14/11, 21.30).

Για την έναρξη της προετοιμασίας έχουν κληθεί οι Δημήτρης Αγραβάνης, Χάρης Γιαννόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Νίκος Γκίκας, Χρήστος Σαλούστρος , Βασίλης Μουράτος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωστής Γόντικας, Δημήτρης Μωραϊτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Μιχάλης Τσαϊρέλης , Γιώργος Τσαλμπούρης και Όμηρος Νετζήπογλου.

Οι προπονήσεις από την Δευτέρα (7/11) θα διεξάγονται υπό την καθοδήγηση του Σωτήρη Μανωλόπουλου και των συνεργατών του Σάββα Καμπερίδη, Στέφανου Τριαντάφυλλου και Μάριου Μπατή. Για τη σταδιακή προσθήκη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μελών που έχουν συμμετοχή σε ομάδες της Ευρωλίγκας θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδα περιλαμβάνει προπονήσεις στο ΟΑΚΑ μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης (9/11), οπότε και θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο. Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα αναχωρήσει για το Βέλγιο την επομένη (13/11), από όπου και θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου“.