Τι θα ισχύει για ξένους, για “μικρούς” και για “μεγάλους”

Μία (τουλάχιστον) σημαντική αλλαγή θα ισχύει από την νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με βάση από όσα έχει ήδη ανακοινώσει η ΕΠΟ μέσω της προκήρυξης της απερχόμενης σεζόν.

Όλα τα τελευταία χρόνια, καθώς και τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα (μέχρι και) τέσσερις ξένους ποδοσφαιριστές.

  • Από τη νέα σεζόν 2022-23 η ΕΠΟ αναφέρει στην προκήρυξη πως: Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα εννέα (9) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Για τις αγωνιστικές περιόδους 2022 – 2023 και 2023 – 2024 επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, από τους οποίους θα επιτρέπεται να αγωνίζονται έως δύο (2) ηλικίας κάτω των 28 ετών (γεννηθέντες πριν την 01.01.1994).

Μπορεί μια ομάδα δηλαδή να έχει παραπάνω ξένους στο δυναμικό (με βάση τα προβλεπόμενα από τους λοιπούς σχετικούς κανονισμούς), αλλά από φέτος να παίζουν στη διάρκεια του αγώνα μόνο δυο και με ηλικιακό περιορισμό!

Οι “μικροί”

ΕΠΙΣΗΣ: Κατά την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα πέντε (5) ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και να είναι γεννηθέντες έως το 2002.

Οι “μεγάλοι”

ΕΠΙΣΗΣ: Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα και η χρησιμοποίηση συνολικά έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών.

Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2022- 2023 οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1990 εντάσσονται σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

– Η μη τήρηση των προβλέψεων αυτών, συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της παραβάτιδας ομάδας με τις ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ