Το νέο Nations League και οι υποψήφιοι αντίπαλοι της Ελλάδας

Η UEFA ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το Nations League της περιόδου 2022-2023.

Μετά την κατάκτηση του δεύτερου Nations League από τη Γαλλία την Κυριακή το βράδυ, η UEFA ανακοίνωσε τη Δευτέρα τις λεπτομέρειες της τρίτης κατά σειρά διοργάνωσης για το 2022-2023. Έτσι, οι 55 εθνικές ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Οι πρώτες τρεις απαρτίζονται από 16 ομάδες και η τέταρτη από επτά. Οι πρώτες τρεις κατηγορίες χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, με τους νικητές κάθε ομίλου να ανεβαίνουν κατηγορία και τους ουραγούς να υποβιβάζονται. Η τέταρτη κατηγορία χωρίζεται σε δύο ομίλους, ο ένας με τέσσερις ομάδες και ο άλλος με τρεις.

Η Ελλάδα παρέμεινε στην τρίτη κατηγορία της διοργάνωσης, μαζί με τις Τουρκία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Βόρεια Ιρλανδία, ύστερα από τον υποβιβασμό τους από τη δεύτερη, ενώ προβιβάστηκαν από την τέταρτη το Γιβραλτάρ και τα Νησιά Φερόε. Επιπλέον, Καζακστάν, Κύπρος, Εσθονία και Μολδαβία θα δώσουν μπαράζ τον ερχόμενο Μάρτιο για τις τελευταίες δύο θέσεις στην τρίτη κατηγορία, με τους ηττημένους να υποβιβάζονται στην τέταρτη.

Η Εθνική ομάδα θα τοποθετηθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της τρίτης κατηγορίας στην κλήρωση του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κληρωθεί με Λευκορωσία, Λουξεμβούργο και Βόρεια Μακεδονία. Έτσι, πιθανοί αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας είναι οι τέσσερις ομάδες που υποβιβάστηκαν, ενώ από το τρίτο οι Λιθουανία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Κόσοβο. Στο τέταρτο, υπάρχουν οι δύο ομάδες που ανέβηκαν και οι νικητές των ζευγαριών Καζακστάν-Μολδαβία και Κύπρος-Εσθονία.