Υπογράφει στην Ίντερ ο Πατρινός, Α. Παναγιωτακόπουλος

Ακόμα ένας ταλαντούχος Έλληνας ποδοσφαιριστής θα μετακομίσει –πιθανότατα- στην Ιταλία. Ο λόγος για τον 16χρονο Ανδρέα Παναγιωτακόπουλο που δοκιμάστηκε τον τελευταίο δεκαήμερο του Μαϊου στην Ίντερ και φαίνεται πως άφησε πολύ καλά δείγματα γραφής. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta, χθες (29/6) έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ επίσημο αίτημα των «νερατζούρι» για το ύψος των τροφείων του παίκτη. Στη συνέχεια και ακολουθώντας τη διαδικασία, η ΕΠΟ μεταβίβασε το αίτημα στον Ολυμπιακό, τον τελευταίο σύλλογο στον οποίο ανήκε ο παίκτης.

Έτσι, τώρα το «μπαλάκι» περνάει στην οικογένεια του νεαρού winger ο οποίος έχει γεννηθεί στις 12 Ιουλίου του 2006. Αυτό σημαίνει ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες κλείνει τα 16 και αποκτά δικαίωμα διεθνούς μεταγραφής. Ωστόσο, σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει στην Ίντερ, εφόσον είναι ανήλικος πρέπει να μετακομίσει μαζί του και ένας κηδεμόνας. Αυτός είναι και ο μεγάλος προβληματισμός που επικρατεί στην Πάτρα, όπου διαμένει ο παίκτης με την οικογένειά του. Παράλληλα, οι γονείς του επιθυμούν να διασφαλίσουν και υψηλό επίπεδο σπουδών, αφού ο Παναγιωτακόπουλος είναι μαθητής του 19 και θέλουν να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Αριστεροπόδαρος, με μπόι 1.88, υπήρξε ένα από τα πλέον εξελίξιμα project των «ερυθρόλευκων» την τελευταία διετία. Ήταν, μάλιστα, ένας από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές του 2006 που πρώτοι ανέβηκαν ηλικιακό γκρουπ και συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Super League Κ17. Ένα πειθαρχικό παράπτωμα είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός ομάδας, από τον Μάρτιο και μετά.

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για ακόμα ένα project των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού που προσελκύει ενδιαφέρον από το εξωτερικό, δείγμα γραφής της σοβαρότητας που διέπει τη λειτουργία των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών. Απομένει, λοιπόν, να πάρει την τελική της απόφαση η οικογένεια για το αν ο 16χρονος θα ακολουθήσει το «μονομάτι» του Δημήτρη Κεραμίτση, του Νίκου Μπότου, του Φώτη Ψεύτη και του Χρήστου Αλεξίου που αγωνίστηκαν εφέτος σε ομάδες υποδομών συλλόγων της Serie A.