Φασούλας κατά Λιόλιου: «Όχι εισιτήρια στα τμήματα υποδομής-Ας αναλάβει τις ευθύνες του»

Έναν χρόνο μετά τις εκλογές της ΕΟΚ, ο Παναγιώτης Φασούλας επιτίθεται στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, με αφορμή την πρόταση επιβολής εισιτηρίου στους αγώνες τμημάτων υποδομής.

Η ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, εισηγήθηκε στις διοικήσεις των μεγαλύτερων τοπικών Ενώσεων την επιβολή εισιτηρίου, προκειμένου να μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αγώνες τμημάτων υποδομής. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτή την προοπτική, η οποία μας βρίσκει ιδεολογικά και πρακτικά απέναντι.

Ο κ. Λιόλιος πήρε την ψήφο των σωματείων, παρουσιάζοντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν θυμόμαστε να συμπεριλαμβάνεται η συγκεκριμένη πρόταση στο πρόγραμμά του. Αντιθέτως, προέβαλε με κάθε ευκαιρία την τεχνοκρατική του αντίληψη για τα δρώμενα. Προφανώς, η αφαίμαξη των γονιών είναι μέρος της «τεχνοκρατικής αντίληψης» του Προέδρου.

Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» έχει ξεκάθαρη θέση: Κανένα βάρος στις πλάτες των γονιών, οι οποίοι και αποτελούν ουσιαστικά το κοινό που παρακολουθεί αγώνες αναπτυξιακών ηλικιών. Το δικό μας όραμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο. Θέλουμε να έρθει κάποια στιγμή που τα σωματεία δεν θα εξαρτώνται αποκλειστικά από τις συνδρομές των παιδιών, ώστε να απαλλαγούν οι γονείς από κάθε οικονομικό βάρος.

Θέλουμε να γεμίσουν τα γήπεδα όλης της χώρας με παιδιά, γιατί αυτός είναι ο μόνος αναπτυξιακός δρόμος. Το μπάσκετ είναι λαϊκό άθλημα κι όχι ελιτίστικη απασχόληση. Σε μια εποχή που η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται, δεν μπορεί να αυξάνεται το κόστος ενασχόλησης με το άθλημά μας. Έχουν άραγε υπολογίσει οι τεχνοκράτες συνεργάτες του Προέδρου τα έξοδα που χρειάζεται να κάνει μια οικογένεια για να μπορεί να παρακολουθεί το παιδί ή τα παιδιά της να παίζουν μπάσκετ; Ας μην φτάσουμε σε σημείο αποκλεισμού των φτωχότερων οικογενειών, κάτι που εκτός από καταστροφικό για το άθλημα, είναι και κοινωνικά ανάλγητο.

Ο κ. Λιόλιος πρέπει να καταλάβει ότι η ΕΟΚ οφείλει να έχει μόνο έναν στόχο: Την προσέγγιση όσο γίνεται περισσότερων παιδιών, κοριτσιών και αγοριών, στο μπάσκετ. Αυτός είναι ο μονόδρομος της επιτυχίας και κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν πρέπει να την εμποδίσει. Δεν μπορεί να επιβαρύνονται κι άλλο οι οικογένειες των αθλητών για να επαίρεται η διοίκηση ότι αύξησε τα έσοδα. Ας περικόψει τις περιττές δαπάνες κι ας εξασφαλίσει τους χορηγούς όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

Αντί να επιχειρεί λοιπόν ο κ. Λιόλιος να φορτώσει τις ευθύνες για την απαράδεκτη πρότασή του στους Προέδρους και τις Διοικήσεις των Ενώσεων, ας αναλάβει τις ευθύνες του ομολογώντας ανοιχτά την αποτυχία του να εξασφαλίσει πόρους για το άθλημα. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» καλεί τις διοικήσεις των Ενώσεων να αρνηθούν την επιβολή εισιτηρίου σε οποιονδήποτε αγώνα αναπτυξιακών ηλικιών και να σταθούν στο πλευρό των αθλητών και των οικογενειών τους, δείχνοντας ότι αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας, σε αντίθεση με τον ηγετικό πυρήνα της ΕΟΚ, που μάλλον ζει σε παράλληλο σύμπαν».