Χρήστος Παρασκευόπουλος: «Υπάρχει χρόνος να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Στην εφημερίδα «Πρώτη της Αιγιάλειας» μίλησε ο Χρήστος Παρασκευόπουλος, για την ευκαιρία που του δόθηκε να κοουτσάρει την Παναχαϊκή και όχι μόνο.

Πως αισθάνεσαι που θα …κολυμπήσεις στα βαθιά, παίρνοντας ένα έμψυχο υλικό που τώρα γνωρίζεις;
«Ναι νομίζω δεν έχω να φοβηθώ κάτι, την ομάδα την ξέρω, είμαι 2η χρόνια στην Παναχαϊκή και προπονητής στην Κ19. Ξέρω τις απαιτήσεις, ξέρω τις δυσκολίες και θεωρώ ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου μέσα από τη δουλειά μου έτσι ώστε να ανταπεξέλθω από τη θέση ευθύνης που θα βρίσκομαι. Την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές την ξέρω και με ξέρουν είχα συνεργασία με την 1η Ομάδα και με τον κ. Παπαδόπουλο όπως γίνεται συνήθως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο η 1η με την 2η ομάδα να είναι αλληλένδετες και να υπάρχει συνεργασία».

Μήπως τελικά η διοίκηση της Παναχαϊκής κοιτάζει μόνο τα αποτελέσματα αδιαφορώντας για το ποιος βρίσκεται στον πάγκο. Ειδικά τώρα που έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος;
«Γενικότερα στο ποδόσφαιρο σημαντικό ρόλο παίζουν τα αποτελέσματα. Αυτά μας κάνουν να έχουμε διάρκεια και εκεί είναι το ζητούμενο. Θεωρώ ότι είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα (λόγω COVID-19) το φετινό έτσι όπως είναι δομημένο με τις εμβόλιμες αγωνιστικές και το συμπιεσμένο πρόγραμμα για να τελειώσει η αγωνιστική χρονιά στις ημερομηνίες που πρέπει. Η διοίκηση και ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μπάρλος το έχει δηλώσει εξαρχής ότι δε στέκεται σε ονόματα και ταμπέλες. Θεωρώ ότι αξιολόγησε την δουλειά μου στην 2η ομάδα του άρεσε η φιλοσοφία μου και το αποτέλεσμα αυτής και γι’ αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στην 1η ομάδα. Κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο για την εμπιστοσύνη του. Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος έτσι ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να τερματίσουμε σε υψηλότερες θέσεις».

Ακούσαμε και διαβάσαμε για ευθύνες του προκατόχου σου. Τώρα τι μπορεί να αλλάξει στην Παναχαϊκή;
«Δεν θέλω να μπω σ’ αυτή διαδικασία και να κρίνω την προηγούμενη δουλειά του κύριου Παπαδόπουλου και των ποδοσφαιριστών. Θεωρώ ότι είναι ένας άξιος προπονητής με πολλές γνώσεις και δούλεψε όσο καλύτερα μπορούσε. Είχα και έχω μια καλή σχέση μαζί του και είχα μια σχέση εμπιστοσύνης, έστω κι αν δεν ήμουνα στο team. Θεωρώ ότι μπορεί να αλλάξουν πράγματα στην ομάδα, αφού καταφέρω και επηρεάσω με τη δουλειά μου και την φιλοσοφία μου τους ποδοσφαιριστές, νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».