Άγγιξε το… θαύμα της Β΄ Εθνικής ο Απόλλων Εγλυκάδας

Γυρίζουμε 44 χρόνια πίσω, την περίοδο 1976, να τιμήσουμε μια από τις ιστορικότερες ομάδες που ανέδειξε ποτέ το σωματείο της Εγλυκάδας.

Να μάθουμε οι νεότεροι και να θυμηθούνε οι παλιότεροι, αλλά και οι πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, την μεγάλη πορεία εκείνης της ομάδας του Απόλλωνα, που έφτασε ένα βήμα πριν την Β’ Εθνική, με την συμμετοχή της στους προκριματικούς αγώνες αυτής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Απόλλωνας είχε τερματίσει στην πρώτη θέση του β’ ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Πέτρος Λεβεντάκος και στην σύνθεση της ομάδας πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές όπως οι Τσαγκαδάκης, Ιωαννίδης, Ανδρέας Πέττας κλπ. Στην πρώτη θέση του α’ ομίλου είχε τερματίσει ο Παναιγιάλειος.

Ο Απόλλων κατέκτησε την πρώτη θέση κυριολεκτικά στο νήμα, τερματίζοντας ένα βαθμό πάνω από την Αχαϊκή, κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας με 1-3 την Δόξα Παραλίας. Οι πρωτοπόροι των ομίλων θα έδιναν προκριματικούς αγώνες για την συμμετοχή τους στην Β’ Εθνική.

Πριν από αυτό, προηγήθηκε ένα μεγάλο παιχνίδι για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Αχαΐας. Στο γήπεδο της Παναχαϊκής, μπροστά σε 2.500 θεατές, ο Παναιγιάλειος με πέναλτι του Καπελιώτη στο 35′, πήρε την νίκη και μαζί τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Στους προκριματικούς αγώνες για την είσοδο στην Β’ Εθνική, ο Απόλλων αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες τις εξής ομάδες: Δόξα Μαγούλας Σπάρτης, Πανηλειακό, Παναιγιάλειο, ΑΟ Αγρινίου και Αιολικό Μυτιλήνης.

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε νικώντας με σκορ 2-1 την Δόξα Μαγούλας Σπάρτης στο πρώτο παιχνίδι, η συνέχεια δεν είναι ανάλογη, αφού έχασε και στα δύο παιχνίδια από ΑΟ Αγρινίου, ηττήθηκε με 4-0 από τον Παναιγιάλειο, έφερε λευκή ισοπαλία με τον Πανηλειακό, και στην τελική βαθμολογία δεν καταφέρνει να είναι στις θέσεις που οδηγούν στην Β’ Εθνική.