Άρης Ρούσσος : “Αποτύχαμε με στύλ…” – Ο απολογισμός του προέδρου του Άρη Πατρών

«Αποτύχαμε με στυλ…»

Έχοντας ο χρόνος περάσει λιγάκι ώστε να καταλαγιάσει τα έντονα συναισθήματα και όσα μας πρόσφερε η χρονιά, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για όσα συνέβησαν φέτος. Θα ξεκινήσω τον απολογισμό μου λέγοντας πως αποτύχαμε, αλλά αποτύχαμε με… στυλ. Σε μια χρονιά που κάναμε πολλά και πετύχαμε ακόμη περισσότερα, δυστυχώς αποτύχαμε. Και αποτύχαμε ΟΛΟΙ μας!!! Αποτύχαμε και Πετύχαμε!

Πετύχαμε στο να δημιουργήσουμε μια ομάδα γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία μας, που μέσα σε 8 μήνες κατέκτησε το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στην Γ’ Εθνική και την άνοδο στην Β’ Εθνική, στην παρθενική της συμμετοχή σε επίσημο πρωτάθλημα της χώρας.

Πετύχαμε στην αναβίωση των ακαδημιών μας (σε άριστη συνεργασία με τον Αχαϊκό και τον Γιάννη Ψαρρά) και τα 180 παιδάκια (!) στα τμήματα μας ήταν ένας στόχος που δεν φανταζόμασταν.
Πετύχαμε κάθε ματς να είναι γιορτή εντός και εκτός έδρας. Γεμίσαμε τα Προσφυγικά όχι μία, αλλά δύο φορές, και οι 2500 κόσμου με Παναιγιάλειο και Πανμοβριακό τα λένε όλα αυτοί, χωρίς να χρειάζεται εμείς να πούμε κάτι.

Πετύχαμε τιμώντας παλιούς παίκτες της ομάδας, «επιστρέφοντας» στο ελάχιστο από αυτά που όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσέφεραν φορώντας την φανέλα του Άρη Πατρών.

Πετύχαμε να ξανακάνουμε την Πλ. Ελευθερίας «κέντρο» του πατραϊκού ποδοσφαίρου, αφού η γειτονιά περίμενε πως και πως για το επόμενο ματς του Άρη, για την επόμενη ευκαιρία να έρθει στο γήπεδο, ξαναβάζοντας στις ζωές όλων το ποδόσφαιρο που για 10 και πλέον χρόνια είχε χαθεί.

Όμως παρά τα τόσα πολλά, αποτύχαμε…

Αποτύχαμε σαν Άρης Πατρών που αν και 1οι για 8 μήνες, στα κρίσιμα ματς δεν καταφέραμε να δείξουμε την αξία μας και αποκλειστήκαμε σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα.

Αποτύχαμε σαν Άρης Πατρών που ενώ παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει δει η πόλη και ο Νομός τελευταία, γκρεμίσαμε τα πάντα σε 1 εβδομάδα. Μαζί με μας όμως..αποτύχαμε κ εσείς..

Αποτύχατε σαν επιτροπή διαιτησίας που με την συμπεριφορά σας τον τελευταίο μήνα, δημιουργήσατε κλίμα εναντίον μας και στο τέλος μετά την δήθεν βοήθεια σας -την οποία ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΤΕ-, μας «δικάσατε» με διαιτησίες από μη αξιολογημένους διαιτητές.

Αποτύχατε σαν Ένωση που μας αντιμετωπίσατε σαν… πορτοφόλι και μόνο. Καλοί στο να πληρώνουμε τις δικές σας υποχρεώσεις (βλ. γήπεδο Προσφυγικών), ιδανικά θύματα για το συμφέρον σας (π.χ. εξασφάλιση χορηγιών, δωρεάν εξοπλισμό, κ.α.), υπέρογκο νοίκι για το γήπεδο και απαιτήσεις εξωπραγματικές, αλλά ταυτόχρονα γυρνώντας μας την πλάτη όπου χρειάστηκε (σε άνδρες, γυναίκες και ακαδημίες). Και αυτό δεν το ξεχνάμε.

Αποτύχατε σαν Πάτρα που την συνολική επένδυση του Άρη την αντιμετωπίσατε με τον γνωστό «κομπλεξισμό» του «να ψοφήσει η Κατσίκα του γείτονα». Που σε χρόνια ζοφερά για το Πατραϊκό ποδόσφαιρο, χωρίς καμία ομάδα στη Γ’ Εθνική, ενωθήκατε όλοι εναντίον μας. Στα κρυφά, γιατί στα φανερά η πλειοψηφία σας έτρεχε να γλύψει λίγο από το κόκκαλο και παραμόνευε στις σκιές για την πρώτη απώλεια, για την πρώτη γκέλα.

Εμείς αποτύχαμε. Και κάνουμε τον απολογισμό μας. Στόχος μας να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε στα επόμενα χρόνια. Στη νέα χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες για εμάς, θα γίνει μια νέα προσπάθεια.

Θα κλείσω με το παρακάτω: «Θα το σκαρφαλώσω αυτό το βουνό. Μου λένε πως είναι υπερβολικά ψηλό, ανηφορικό, βραχώδες… Θα το σκαρφαλώσω… Θα με δείτε να χαιρετάω από την κορυφή ή θα με βρείτε νεκρό από την προσπάθεια…»

ΥΓ: Καλούμε άπαντες στην απολογιστική Γ.Σ. του σωματείου μας στις 17 Ιουνίου. Είστε όλοι καλοδεχούμενοι και περιμένουμε την κριτική σας για φέτος, για να εντοπίσουμε το παραμικρό λάθος, το οτιδήποτε μπορεί να μην πήγε σωστά. Σας καλούμε να έρθετε στην οικογένεια μας και να εγγραφείτε μέλη, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον Άρη Πατρών.

Άρης Ρούσσος
Πρόεδρος Α.Σ.Π. Άρης Πατρών