Έβαλε “φωτιά” στα Play Off η Φλόγα Κ. Καστριτσίου, “βράζουν” στο Ζαβλάνι για Μπακόπουλο

Τα πάνω-κάτω έφερε η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου στην πρεμιέρα των Play Off ανόδου στην Γ’ Κατηγορία, αφού κατάφερε να κερδίσει στην Αγυιά το Ζαβλάνι, να περάσει πλέον στην 2η θέση της βαθμολογίας και να ρίξει με το “καλημέρα” τους κόκκινους του Ανδρέα Σέρρου στην 3η θέση και ενώ από την αρχή του πρωταθλήματος είχαν “στρογγυλοκαθήσει” στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό, με ένταση και σκληρές μονομαχίες, αρκετό κόσμο στα πέριξ του γηπέδου, όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν αγώνα μπαράζ.

Το Ζαβλάνι ήταν καλύτερο στην συνολική διάρκεια του αγώνα, έχασε απίστευτες ευκαιρίες να φτάσει σε κάποιο τέρμα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Κατσίκη, που έσωσε ουκ ολίγες φορές την ομάδα του με απίστευτες επεμβάσεις.

Στο 10′ λεπτό ο Σανδραβέλης σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Κατσίκη να διώχνει σωτήρια, ενώ στο 15′ λεπτό ο Μπακούρος είχε νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 20′ λεπτό το πλασέ του Παπασπυρόπουλου μετά από εκτέλεση φάουλ πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φλόγας, η οποία ήταν απειλητική στις αντεπιθέσεις, κυρίως με τους Μιχαϊτα και Παπαδόπουλο και κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο 17′ λεπτό μια ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων, αφού ο Χριστόπουλος δεν έδιωξε έγκαιρα την μπάλα και ο Περικλής Παπαδόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με πλασέ έβαλε την ομάδα του οδηγό στο σκορ.

Το Ζαβλάνι συνέχισε την πίεση για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 40′ λεπτό είχε νέα μεγάλη στιγμή με τον Καρπάνο, ο οποίος σε κενή εστία δεν κατάφερε να πιάσει όπως ήθελε το σουτ που επιχείρησε, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στην εκπνοή του α’ μέρους, ο πορτιέρο της Φλόγας πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση, όταν έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά το καλό φάουλ του Ξυπολιά.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, το Ζαβλάνι πίεσε πολύ για την ισοφάριση, έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες, με την Φλόγα να γίνεται επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Στο 55′ λεπτό, ο Χότζα από πλεονεκτική θέση μετά από γύρισμα του Καρπάνου από τα δεξιά, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 60′ λεπτό ο Κατσίκης εξουδετέρωσε το καλό σουτ του Μπακούρου.

Στο 65′ λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω αποβολής του Σανδραβέλλη με 2η κίτρινη κάρτα, επειδή όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνος, ειρωνεύτηκε τον διαιτητή Γ. Μπακόπουλο.

Το γεγονός αυτό δεν επηρέασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν και να έχουν καλές στιγμές μπροστά στην εστία της Φλόγας, η οποία με την σειρά της είχε μεγάλη στιγμή στο 70′ λεπτό, με το γυριστό σουτ του Ζαφειρόπουλου να διώχνει εντυπωσιακά από το δεξί του γάμα σε κόρνερ ο Κ. Αγοράκης.

Στο 75′ λεπτό το Ζαβλάνι ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μπακούρου, με τον Μπακόπουλο να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ στο 78′ λεπτό ο Κατσίκης εξουδετέρωσε και πάλι το εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Χριστόπουλου.

Στο 80′ λεπτό ο Αγοράκης εξουδετέρωσε το πολύ καλό σουτ του Ζαφειρόπουλου σε κόρνερ, ενώ στο 82′ λεπτό ο Καρπάνος δεν μπόρεσε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα αλλά και των γηπεοδύχων ήρθε στο 85′ λεπτό, όταν ο Χότζα έστειλε με σούτ από το ύψος του πέναλτι την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και αφού πιο πρίν ο Κατσίκης με τα ακροδάκτυλα της έχει αλλάξει την πορεία.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι φωνάζουν εκ νέου για πέναλτι επάνω στον Χότζα από τον πορτιέρο Κατσίκη, με τον Μπακόπουλο να μην σφυρίζει, κάνοντας έξαλλους τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους του Ζαβλανίου.

Στο 95′ λεπτό αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και ο Κωστόπουλος, για αντιαθλητικό παιχνίδι σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, ενώ αποβολή είχαμε και για τον Μαυρομμάτη της Φλόγας στο 75′ λεπτό από τον πάγκο της ομάδας του και ενώ είχε ήδη αντικατασταθεί ως αλλαγή.

Στην εκνποή του αγώνα και σε αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Ρήγας με πλάσε διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε μεγάλη νικήτρια την ομάδα του Κάτω Καστριτσίου, η οποία έκανε την ολική ανατροπή με το “καλημέρα”, βάζοντας φωτιά για τα επόμενα 5 παιχνίδια των Play Off, την στιγμή που οι γηπεδούχοι “βράζουν” για την διαιτησία του Μπακόπουλου και για την περίπτωση του πέναλτι επάνω στον Χότζα και βρίσκονται πλέον για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Την επόμενη αγωνιστική των Play Off, το Ζαβλάνι θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Φλόγα Ροδιάς, ενώ η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου θα υποδεχθεί τα Αργυρά.

ΑΠΣ Ζαβλάνι : Αγοράκης, Μπαρλής, Χριστόπουλος, Ζησιμόπουλος, Ξυπολιάς, Παπασπυρόπουλος (71’ Κούντας), Μπισμπίκης (38’ Καρπάνος), Μπακούρος, Σανδραβέλης, Χότζα, Κωστόπουλος

Φλόγα Κάτω Καστριτσίου : Κατσίκης, Μητρόπουλος (88’ Βογιατζής), Μπαντούνας, Χαϊδας, Μπουρνάκας, Ι. Κουτσουμπελίτης, Μαυρομμάτης (72’ Ρήγας), Βιτωράτος (63’ Ν. Παπαδόπουλος), Μιχαϊτα, Ζαφειρόπουλος (88’ Ε. Κουτσουμπελίτης), Π. Παπαδόπουλος (88’ Παρασκεύοπουλος