Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου, αλλάζει “χέρια”- Αυτός θα είναι το νέο αφεντικό της «Σπηλιάς»

Ο οπαδός του Τσίπας Μπλοκ ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις από τη Μύκονο. Είναι η αγαπημένη του ομάδα. Όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Κάτι γιορτές και κάτι Χριστούγεννα, μοιάζουν απίθανο, να του αποτραβήξουν το ενδιαφέρον, την προσοχή..Σήμερα η στήλη του Τσίπας Μπλοκ σας έχει κάτι πολύ καυτό, κάτι πολύ δυνατό.

Αναμενόμενα, έχει αποδειχθεί πως είναι μοναδική η εμπειρία να γευματίζεις στη «Σπηλιά», σε αυτό το εστιατόριο, στην Αγία Άννα Καλαφάτη. Κάτω ακριβώς από το ξενοδοχείο Hotel Anastasia Village.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Έψαξα στο κόσμο του ίντερνετ, τι έχουν γράψει τα σαιτ, κατά καιρούς: Eνέταξε ένα νέο κομμάτι στο παζλ του γαστρονομικού χάρτη του νησιού. Τη στροφή στον «πρωτογονισμό», υπό την έννοια, από τη μια, της ολόφρεσκης πρώτης ύλης που από τη θάλασσα έρχεται κατευθείαν στο τραπέζι μας , από την άλλη του ίδιου του χώρου που αποτελεί μια φυσική σπηλιά έτοιμη να σε φιλοξενήσει στην αγκαλιά της με τη θάλασσα να «σκάει» στα πόδια σου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Για να προσεγγίσει κανείς το εστιατόριο περπατά για λιγότερο από ένα λεπτό σε ένα ειδικό μονοπάτι που έχει φτιαχτεί στο βράχο έτσι ώστε να φτάσετε στα ενδότερα της Σπηλιάς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβείτε από το ξενοδοχείο. Το Spilia Seaside εκτείνεται σε επίπεδα, ωστόσο όλα έχουν την θάλασσα σε απόσταση αναπνοής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το σκηνικό είναι φυσικό, η πρώτη ύλη φρέσκια -σήμα κατατεθέν του εστιατορίου αποτελούν οι ολοζώντανοι αχινοί που έρχονται στο πιάτο σας αμέσως μετά τη θάλασσα-, ενώ το σέρβις είναι κάτι παραπάνω από ευγενικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει. Ο κατάλογος ενέχει συγκεκριμένες προτάσεις που τιμούν τον «κόσμο της θάλασσας» κυρίως, με την μακαρονάδα με θαλασσινά και οστρακοειδή η οποία σερβίρεται σε ένα πιάτο-κοχύλι να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Από φέτος, στο εστιατόριο συναντάμε δύο νέα επίπεδα, με έντονο το στοιχείο ιδιωτικότητας, ενώ στο ένα από αυτά θα βρίσκεται μια εκλεκτή chef από το Περού που με τις δημιουργίες της θα μας μυεί σε γεύσεις που «παντρεύουν» την περουβιανή κουζίνα με την μυκονιάτικη πρώτη ύλη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από την πρώτη στιγμή που κανείς διασχίζει το μονοπάτι που έχει δημιουργηθεί στο βράχο της Αγίας Άννας, μέχρι το λεπτό που αντικρίζει  τον κρυμμένο μέσα σε σπηλιά θησαυρό, αλλά και έως το τέλος ενός γεύματος που υμνεί την φρέσκια πρώτη ύλη που δεν χρειάζεται «περιτύλιγμα» για να εκτιμηθεί, θεωρώ πως στην ψυχοσύνθεση του καθενός καταγράφεται μια μοναδική εμπειρία. Από αυτές που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Εγκαταλείψτε λοιπόν, οτιδήποτε τετριμμένο «πίσω» και (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) ανακαλύψτε ένα από τα θελκτικότερα γευστικά σημεία του νησιού. Στη Σπηλιά, άλλωστε, η λιτή μυκονιάτικη πολυτέλεια συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι οριστικό το deal και αλλάζει χέρια. Ο Θανάσης Σουλελές είναι ο νέος ιδιοκτήτης, πρόσωπο ανερχόμενο και σεβαστό στην πιάτσα. Το είχαμε προαναγγείλει, ορίστε το σχετικό δημοσιεύμα. Μπράβο στη νέα διοίκηση, περιμένουμε να “σπρώξει” σημαντικά κεφάλαια, για την επόμενη μέρα του Spilia Seaside. Το έχει δείξει, σε ότι αναλαμβάνει. Αυτά έμαθε το Τσίπας Μπλοκ.