“Έσπασε το ρόδι” με πεντάρα ο Εθνικός Πατρών

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:  Ι. Ζεντέλης (Ωρολογάς-Αβραμοπούλου)

ΣΚΟΡΕΡ: 5΄ Μικελάτος, 10΄ Κυριακόπουλος, 53΄ Βέρρας, 66΄ Χριστοδουλόπουλος, 87΄Δ. Παναγόπουλος

Στον Β’ όμιλο, ο Εθνικός Πατρών κέρδισε τον Αστέρα Λεοντίου με το επιβλητικό 5-0. Η ομάδα του Εθνικού, με σταθερή απόδοση και αποτελεσματικότητα, σφράγισε τη νίκη της και έστειλε ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους της ενόψει της συνέχειας.

Ο Εθνικός Πατρών ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Χούσα εκτέλεσε ένα φάουλ που δεν απομακρύνθηκε σωστά από την άμυνα του Αστέρα, επιτρέποντας στον Μικελάτο να σκοράρει από κοντά, κάνοντας το 1-0. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, ο Χούσα είχε εκ νέου κεντρικό ρόλο, με ωραία ενέργεια από τα αριστερά και παράλληλη μπαλιά στον Κυριακόπουλο, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με κοντινό πλασέ για το 2-0.

Η πίεση του Εθνικού Πατρών συνεχίστηκε, με τον Βέρρα να απειλεί στο 21ο λεπτό, όμως η προσπάθειά του αποκρούστηκε από τον Γεωργαντόπουλο. Ο Αστέρας Λεοντίου δεν παρέμεινε αμέτοχος και στο 27’ δοκίμασε την τύχη του με φάουλ του Γιώργου Ανδρεόπουλου, που μπλόκαρε ο Κωστούλιας, ενώ στο 31ο λεπτό ο Στασινόπουλος είχε επίσης ένα καλό σουτ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Εθνικός συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, με μια ακόμα ευκαιρία στο 47’ από τον Μπαλασόπουλο, που είδε τον Γεωργαντόπουλο να επεμβαίνει εντυπωσιακά. Στο 53’, ήρθε η ώρα του Βέρρα να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, ολοκληρώνοντας υποδειγματικά μια κάθετη πάσα του Χούσα, κάνοντας το 3-0.

Στη συνέχεια, ο Αστέρας Λεοντίου, αν και προσπάθησε με ευκαιρίες από τον Κοκοβίκα (61’), δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 66’, λάθος στην άμυνα του Αστέρα οδήγησε σε γκολ, καθώς ο Δημήτρης Παναγόπουλος έδωσε πάσα «πάρε βάλε» στον Χριστοδουλόπουλο, που δεν λάθεψε, ανεβάζοντας τον δείκτη στο 4-0.

Ο αγώνας έφτασε στο τέλος του με τον Παναγόπουλο να κλείνει το σκορ στο 87’, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Γεωργαντόπουλο και εκτέλεσε για το τελικό 5-0. Να σημειωθεί πως στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ο Εθνικός Πατρών αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Δημήτρη Μικελάτου που δεν μπορούσε να συνεχίσει, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι αλλαγές από τον Λεωνίδα Κυβελίδη.

Με αυτήν τη νίκη, ο Εθνικός Πατρών με ψυχολογία πλέον, δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει τους στόχους του στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, ο Αστέρας Λεοντίου θα πρέπει να ανασυνταχθεί και να ενισχύσει την άμυνά του, αν θέλει να αποφύγει παρόμοιες ήττες στο μέλλον.

Συνθέσεις:

Εθνικός Πατρών (Λ. Κυβελίδης): Κωστούλιας, Η. Παναγόπουλος, Γεωργιτσόπουλος,  Ζησιμόπουλος (62΄ Βγενόπουλος), Λαμπρόπουλος, Χούσα (53΄Χριστοδουλόπουλος), Βέρρας (53΄ Δ. Παναγόπουλος), Κυριακόπουλος (62΄ Ζέλος), Μπαλασόπουλος, Μικελάτος, Αναγνωστόπουλος (46΄Παλούκης).

Αστέρας Λεοντίου (Δ. Βαλσαμής): Γεωργαντόπουλος, Κοκοβίκας, Λαζαρίδης, Μανούσος (70΄ Κορκόντζηλας), Φαρμακίδης, Μ. Ανδρεόπουλος (60΄ Λάϊος), Φραντζής, Στασινόπουλος, Σίψας (60΄ Τσάμης), Γ. Ανδρεόπουλος (70΄Παναγιωτόπουλος), Στρέκλας (29΄ λ.τ. Παπαθωμάς).