Έτσι θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα

Όσα ισχύουν για το νέο Πρωτάθλημα, που θα εκκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Με τον ίδιο τρόπο που διεξήχθη το πρωτάθλημα της σεζόν 2023-2024 θα γίνει και το πρωτάθλημα την σεζόν 2024-2025 στην Superleague 2.

Με δύο ομίλους, όπου ο Α’ θα έχει 10 ομάδες και ο Β’ 11 ομάδες. Ο χωρισμός των ομάδων στους ομίλους θα αποφασιστεί σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Η μόνη περίπτωση να διαφοροποιηθεί αυτό και να γίνει με έναν όμιλο είναι να υπάρξουν αποχωρήσεις, κάτι που θα σημαίνει πως ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ομάδων θα μειωθεί σε 19 και κάτω.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας οι θέσεις 1-5 κάθε ομίλου οδηγούν στα play off και αυτές των θέσεων 6-10 στον Α’ Όμιλο και 6-11 στο Β’ Όμιλο στα play out. Και στα δύο μίνι πρωταθλήματα οι συμμετέχουσες ΠΑΕ θα μπουν με το ήμισυ των βαθμών που έχουν συγκεντρώσει στην κανονική περίοδο. Σε περίπτωση όπου μετά τη διαίρεση προκύψει δεκαδικός αριθμός, τότε η βαθμολογία στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο ακέραιο.

Τα play off θα διεξαχθούν έπειτα από κλήρωση σε δύο γύρους των 5 αγωνιστικών με δύο ρεπό για κάθε ομάδα και ο πρώτος κάθε ομίλου θα προβιβαστεί στην Superleague 1. Από τα play out θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-10 από τον Α’ Όμιλο και 9-11 από το Β’ Όμιλο.