Έτσι θα καλυφθούν τα κενά των ομάδων που δεν δήλωσαν συμμετοχή

Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν ενόψει του επερχόμενου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής όσον αφορά τα κενά που θα προκύψουν από τις ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή και ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθούν.

Ήδη πολλές ομάδες έχουν δηλώσει αδυναμία να κατέβουν στο πρωτάθλημα και σίγουρα τα κενά που πρέπει να καλυφθούν θα ειναι αρκετά.

Ο τρόπος κάλυψης των ομάδων ωστόσο είναι συγκεκριμένος.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι ομάδα-ες που υποβιβάστηκε-αν από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2023-24 μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία από τυχόν κενό που θα προκόψει.

Τα κενά θα καλυφθούν από την ειδική βαθμολογία που έχει προκύψει από το ειδικό πρωτάθλημα (μπαραζ) των ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Με απλά λόγια, η ΕΠΟ -εφόσον παραμείνουν τα κενά από την αδυναμία ομάδων να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα- θα στείλει πρόσκληση στις καλύτερες 4ες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας, δηλαδή σε εκείνες που τερμάτισαν στην 4η θέση των ομίλων των μπαράζ.

Εφόσον κάποια ομάδα από αυτές δεν επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, τότε θα σταλεί πρόσκληση στην καλύτερη 5η ομάδα που προέκυψε από τα μπαράζ των πρωταθλητριών των Ενώσεων.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει η ΕΠΟ.

Το soccerlive σας παρουσιάζει τις καλύτερες 4ες ομάδες από το ειδικό πρωτάθλημα των Ενώσεων για την Γ’ Εθνική

Απόλλων Χανίων

Φοίβος Κρεμαστής

ΠΟ Μουδανιά

ΑΟ Θήβα

Άρης Πηγών

Αναγέννηση Περιβολίου

Παλληξουριακός

Ατρόμητος Παλαμά