Έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε

Σε έναν αγώνα-θρίλερ που σημειώθηκε στο κλειστό γήπεδο του Λαυρίου για την εξ΄ αναβολής 1η αγωνιστική της Α1 , ο Προμηθέας έχασε στις λεπτομέρειες με σκορ 75-72. Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών, αλλά ούτε και να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του Λαυρίου στο πρωτάθλημα(8η σερί νίκη). 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Carter με 23 πόντους. Από τον Προμηθέα πάλεψαν οι Γιάννης Αγραβάνης με 14 πόντους , ο Jerian Grant με 16 και ο αδερφός του Jerai με 17 άλλα οι προσπάθειες τους δεν ήταν αρκετές για να φέρουν στον Προμηθέα μια μεγάλη νίκη.

Ανάλυση του αγώνα:

Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, αποφάσισε να ξεκινήσει στην αρχική του πεντάδα τους Μουράτο, Carter, Diallo, Davis και Γερομιχαλό. Από τη δική του πλευρά ο Μάκης Γιατράς χρησιμοποίησε ως <<starting five>> τους Jerian Grant, Λούντζη, Γιαννόπουλο, Αγραβάνη Δ. και Agbelese.  Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα κυνηγώντας τους αιφνιδιασμούς και το run&gun στυλ παιχνιδιού. Ο Γερομιχαλός πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα και το σκορ στα 3 πρώτα λεπτά ήταν 4-4. Οι βιαστικές επιλογές των παιχτών του Προμηθέα οδήγησαν σε λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στο Λαύριο να ξεφύγει για πρώτη φορά με 7 πόντους(13-6). Η είσοδος των Miller και Jerai Grant άλλαξε την εικόνα του Προμηθέα με αποτέλεσμα να μειώσει αρχικά στους 3 πόντους (15-12) . Με το καλάθι του Savage 2,3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη το Λαύριο τελείωσε την πρώτη περίοδο παίρνοντας μια <<βραχεία κεφαλή>> στο σκορ(19-15)

Λίγο πριν ξεκινήσει το 2ο δεκάλεπτο, ο Miller αντέδρασε στις οδηγίες του Μάκη Γιατρά με αποτέλεσμα αυτό να εκνευρίσει τον προπονητή του Προμηθέα και να τον αποσύρει στην άκρη του πάγκου. Παρ΄όλα αυτά ο Προμηθέας μπήκε δυναμικά στο παρκέ και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 19-19 με 4 προσωπικούς πόντους του Jerian Grant. Η έκρηξη όμως του Carter(15πόντους) και η καλή άμυνα του Λαυρίου (8 κλεψίματα έναντι 4 του Προμηθέα) έφεραν το σκορ στο 31-23 υπέρ των γηπεδούχων. Σ αυτό το σημείο είχαμε και την πρώτη εμφάνιση του Jawan Evans με τα <<πορτοκαλί>>. Η κυριαρχία του Jerai Grant στο <<ζωγραφιστό>> και η ενέργεια του Γίαννη Αγραβάνη έδωσαν ώθηση στον Προμηθέα να μειώσει στον πόντο (33-32) και τελικά να προηγηθεί με 38-41 έπειτα από τρίποντο του Jerian Grant. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η παρεξήγηση μεταξύ Γιατρά και Miller λύθηκε και έτσι ο Αμερικανός ξεκίνησε βασικός το 2ο ημίχρονο. Με ένα σερί 4-0 το Λαύριο προσπέρασε για να απαντήσει ο προμηθέας με ένα δικό του σερί 4-0 για το 42-45. Ο Γερομιχαλός με τρίποντο ισοφάρισε σε 45-45 και από εκείνο το σημείο και μετά τα λάθη του Προμηθέα και πίεση του Λαυρίου, μέσω της άμυνας του , έδωσε την ευκαιρία στους κίτρινους με ένα σερί 10-4 να ξεφύγει με 6 πόντους(55-49).Ο Γιάννης Αγραβάνης όμως ανέλαβε δράση, μείωσε την διαφορά στο καλάθι και μετά από ένα τρίλεπτου κακού μπάσκετ και από τις δύο ομάδες η Τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 55-53 υπέρ του Λαυρίου.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Προμηθέα, Jawan Evans,  αποφάσισε να κάνει εμφανή την παρουσία του στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού με 4 προσωπικούς πόντους. Οι εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς με αποτέλεσμα 5 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα το σκορ να είναι ισόπαλο (62-62). Ένα σερί 7-2  του Λαυρίου, διαμόρφωσε το σκορ σε 69-64, 2 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ο Προμηθέας βρέθηκε σε δύσκολη θέση αλλά κατόρθωσε να μειώσει στους 2 πόντους με καλάθι του αρχηγού του Δημήτρη Αγραβάνη.

Ο ασταμάτητος, όμως Carter έδωσε προβάδισμα 4 πόντων(71-67) στο Λαύριο και ανάγκασε τον Μάκη Γιατρά να ζητήσει τάιμ άουτ. Αμέσως μετά σημειώθηκε η πιο καθοριστική φάση του αγώνα , όταν ο Μουράτος έκλεψε την μπάλα από τον Miller, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και κέρδισε το φάουλ στέλνοντας την διαφορά στους 6( 73-67). Ο προμηθέας αντέδρασε, μείωσε με τρίποντο του Miller στους 2 πόντους (74-72). Ο Carter ευστόχησε σε μία βολή , ο Miller αστόχησε στο τρίποντο που θα μπορούσε να οδηγήσει το ματς στην παράταση και έτσι ο Προμηθέας ηττήθηκε με 75-72. Ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη του Λαυρίου στο πρωτάθλημα.

Στατιστικά του αγώνα:

Γ.Σ Λαυρίου ( Χρήστος Σερέλης) : Carter 22 (4r,1a,4steals), Μουράτος 7, Diallo 13, Davis 10(7r), Γερομιχαλός 5 , Savage 9, Περσίδης 7, Βουλγαρόπουλος 2, Cosey ,Alston

Προμηθέας Πατρών ( Μάκης Γιατράς) : Agbelese 4, Λούντζης 1, Δ.Αγραβάνης 7, Jerian Grant 16(3r,5a) , Jerai Grant 17(7/9 2p ,2r) , Evans 4, Miller 9 , Γιαννόπουλος, Χριστοδούλου, Αθηναίου

Επόμενος αγώνας για τον Προμηθέα στις 23 Ιανουαρίου απέναντι στο Λαύριο, σε μία άτυπη ρεβάνς της σημερινής αναμέτρησης.