Ήττα και… ένσταση για τον Προμηθέα

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Ο Προμηθέας ηττήθηκε στην εκπνοή με 87-88 από τον Άρη και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του πρωταθλήματος στο «Δημήτριος Τόφαλος» στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ της Basket League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν τις προθέσεις τους για τη νίκη με τις δυνατές φάσεις να ξεχωρίζουν με το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα να βρίσκει μπροστά τον Άρη με 7-18.

Η συνέχεια ήταν άσχημη για την ομάδα από την Πάτρα που στην λήξη της περιόδου βρέθηκε να χάνει με 16-31. Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου ο Άρης προηγήθηκε με 18-37, αλλά ο Προμηθέας μείωσε σε 31-39 τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου το οποίο έληξε με 35-50 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη η πατρινή ομάδα μπήκε πιο αποφασισμένη μειώνοντας σε 63-64 ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα ο Προμηθέας ανέβασε στροφές ισοφάρισε αρχικά σε 64-64 και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 66-64.

Σε εκείνο το σημείο και με τη βοήθεια των φιλάθλων τους οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό και προηγήθηκαν με 71-66, ενώ ισοφάρισε ο Αρης σε 71-71 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ στο τέλος του. Ο Ρέινολντς 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έκανε το 85-84 με τον Πάπας να κάνει τον τελικό 87-84.

Το τέλος ήταν πικρό για τον Προμηθέα που στην εκπνοή έχασε με 87-88 και αποκλείστηκε, αφού πρώτα ο Βασίλης Τολιόπουλος πήγε στη γραμμή των βολών 4.7″ πριν το φινάλε, ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη βολή, πήρε το ριμπάουντ και ευστόχησε σε ένα τρελό τρίποντο για το τελικό 88-87 υπέρ του Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 16-31, 35-50, 63-64, 87-88.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης κατέθεσε ένσταση για δυο παραβάσεις.

Οι Πατρινοί ισχυρίστηκαν ότι ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε βήματα πριν ευστοχήσει στο τρίποντο και πως κακός στη συνέχεια δεν δόθηκαν στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου τα 4 δέκατα του δευτερολέπτου που απέμεναν μετά το εύστοχο σουτ του διεθνή γκαρντ.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως δύσκολα θα μπορέσει να έχει τύχη η διπλή ένσταση των Πατρινών στην αναμέτρηση με τον Άρη.