Ήττα – “μαχαιριά” στην Περιβόλα για τον Απόλλωνα

INTIME SPORTS

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κράτησε 2,5 ώρες η ομάδα του Απόλλωνα έχασε με 95-89 από τον Ηρακλή για την 19η αγωνιστική της Basketleague και έχασε την ευκαιρία να τελειώνει με την υπόθεση παραμονής η οποία πλέον περιπλέκεται με την Πατρινή ομάδα να ψάχνει νίκη στα επόμενα ματς.

Ο Ηρακλής μπήκε στο παρκέ αποφασισμένος να αποκτήσει από νωρίς τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Με 6/7 σουτ και 1/1 βολή, οι παίκτες του Κώστα Μέξα έφτασαν πολύ γρήγορα στο +12 (2-14 στο 4′), υποχρεώνοντας τον Νίκο Βετούλα να καλέσει τάιμ άουτ. Οι κινήσεις που έκανε ο προπονητής των γηπεδούχων από τον πάγκο αποδείχθηκαν αρκετές για να περιοριστεί η “αιμορραγία” του Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος σταδιακά βρήκε τον τρόπο να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα. Ο βασικότερος λόγος είχε να κάνει με την δράση του Γιώργου Τσαλμπούρη (12 πόντοι στο ημίχρονο), ο οποίος έκανε τη διαφορά μέχρι το -6 (27-33) των μελανόλευκων στην ανάπαυλα.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με τρόπο που το έκανε στην πρώτη. Στηρίχθηκε στο περιφερειακό σουτ και βρέθηκε μέχρι το +9 (42-51 στο 27′), διάστημα στο οποίο μετρούσε 3/4 τρίποντα στο δεκάλεπτο -την ίδια ώρα ο Απόλλωνας Πάτρας είχε 0/5 σουτ από την περιφέρεια. Ξανά όμως, οι μελανόλευκοι έμειναν όρθιοι. Ξανά χάρη στον Γιώργο Τσαλμπούρη, που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (49-53 στο 30′).

Όσο κυλούσε η ώρα, η κούραση αποτυπωνόταν στα άσχημα ποσοστά των δύο ομάδων. Οι μεν συνέχιζαν να είναι ασυνεπείς από την περιφέρεια, οι δε έβλεπαν τις επιθετικές απειλές να περιορίζονται σε δύο πρόσωπα (κατά βάση τον Άντονι Ρότεν και τον Μπράντον Γκάρετ). Η ουσία βέβαια ήταν πως ο Ηρακλής διατηρούνταν σε θέση οδηγού -με νύχια και με δόντια- μέχρι την τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Η χαμένη βολή του Τζαμάρ Έιμπραμς στα 5.7” για το τέλος έδωσε όμως την ευκαιρία στον Γιώργο Τσαλμπούρη να βρει ένα σουτ για την παράταση. Ο αριστερόχειρας ψηλός το έβαλε με τη λήξη του χρόνου και οδήγησε την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο (67-67 κ.α.).

Στην (πρώτη) παράταση, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Ο Ηρακλής είχε μικρό προβάδισμα χάρη σε τρίποντα που βρήκε από τον Κεσόν Γουντς, μια χαμένη βολή λίγο πριν από το φινάλε αποδείχθηκε όμως (ξανά) μοιραία. Ο Δημήτρης Σταμάτης πήγε στην γραμμή, έχασε όμως μία κι οι γηπεδούχοι πρόλαβαν για ακόμη μια φορά να σκοράρουν αμέσως μετά, με τον Τρε ΜακΛιν να οδηγεί σε δεύτερη παράταση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-22, 27-33, 49-53, 67-67κ.α., 80-80α’ παρ., 89-95β’ παρ..