«Ή ταν ή επί τας» για τον Προμηθέα

Το αρχαίο σπαρτιατικό ρητό κολλάει γάντι στον τρίτο και τελευταίο προημιτελικό ανάμεσα στον Προμηθέα και το Περιστέρι που θα κρίνει την πρόκριση στην σειρά των ημιτελικών της Stoiximan Basket League, εκεί όπου ήδη περιμένει το Λαύριο Megabolt μετά την «σκούπα» επί του Κολοσσού H Hotels.

Ο Προμηθέας μετά τη μεγάλη του νίκη πριν από μερικά 24ωρα στο «Ανδρέας Παπανδρέου», με την οποία ισοφάρισε την σειρά σε 1-1 και ξαναπήρε το πλεονέκτημα της έδρας, έχει σαν στόχο απόψε («Τόφαλος», 20.50) να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση μέσα στο σπίτι του, παίρνοντας για μια ακόμη σεζόν την πρόκριση στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος. Βέβαια, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι για τους «Προμηθείς», καθώς ο αντίπαλος, παρά την ήττα του στην Αθήνα, παραμένει μια πολύ επικίνδυνη, έμπειρη και ποιοτική ομάδα, με τον προπονητή του Προμηθέα, Μάκη Γιατρά να ζητάει από όλους τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι και σοβαροί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στη διάθεσή του, ο προπονητής του Προμηθέα θα έχει τους Λούντζη, Μπαζίνα, Χριστοδούλου, Κλαβέλ, Βασιλείου, Γιαννόπουλο, Τζέριαν και Τζεράι Γκραντ, Γιάννη και Δημήτρη Αγραβάνη, Φορντ, Αγκμπελίζ, Τανούλη και Κουρουπάκη. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΡΤ-3 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4, ενώ διαιτητές θα είναι οι διεθνείς Χρυσόστομος Σχινάς (Αττικής), Αλέξανδρος Ψαριανός (Αττικής) και Δημήτρης Ζαχαρής (Μαγνησίας), με κομισάριο τον πατρινό Γιώργο Θεοδωρόπουλο.

«Δεν έχει κριθεί τίποτα. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε και να προκριθούμε στα ημιτελικά και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Θα κριθεί στο ποιος το θέλει πιο πολύ και στις λεπτομέρειες», ήταν η δήλωση του Μάκη Γιατρά για τον «τελικό» των προημιτελικών με το Περιστέρι BC.