Αλέξης Γαβριλόπουλος: «Το θεωρώ ακατόρθωτο να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα»

Ο προπονητής της Αχαϊκής Αλέξης Γαβριλόπουλος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει συνέχει στην Γ΄Εθνική και μάλιστα είναι καυστικός, αφού τόνισε: «Το θεωρώ ακατόρθωτο έως απίθανο να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα. Δεν τους ενδιαφέρει γιατί προφανώς ο αριθμός των ομάδων δεν είναι μεγάλος και δεν τους προβληματίζει ιδιαίτερα. Είναι αστεία τα πράγματα, παίρνουν αποφάσεις και μετά τις παίρνουν πίσω και τις ακυρώνουν.

Η λογική σκέψη λέει ότι αφού η FL και η Γ εθνική ζητάνε να τηρήσουν τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα, που τηρούν οι δυο επαγγελματικές κατηγορίες και να κάνουν τεστ θα έπρεπε να τους επιτρέψουν να παίξουν. Και αν επέτρεπαν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα θα έδειχναν ότι σκέπτονται σοβαρά. Με ποια δικαιολογία δεν επιτρέπουν να παίξουμε; Είναι ανέκδοτο αυτό που ακούσαμε ότι η μπάλα είναι εστία μετάδοσης».

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών που έρχεται ο έμπειρος προπονητής δήλωσε:« Θα καταργηθεί μια κατηγορία, θα είναι η Σούπερ Λίγκ , η Σούπερ Λίγκ 2 και μετά θα είναι μια Γ΄Εθνική και το ερασιτεχνικό. Στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα. Η Γ΄ Εθνική θα παραμείνει ερασιτεχνική και θα είναι ένα βήμα πάνω από το τοπικό ποδόσφαιρο. Αν στόχος είναι μια Γ΄Εθνική με 4 ομίλους θα μιλάμε πράγματι για μια καλή και δυνατή κατηγορία. Για μένα με 10 ομίλους στην Γ΄ Εθνική δεν αλλάζει τίποτα».

Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος θεωρεί με βάση τις συνθήκες που διαμορφώνονται λάθος που ξεκίνησαν τα πρωταθλήματα και όπως τόνισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο έβαλαν τους παράγοντες, τους ερασιτέχνες παράγοντες να μπουν σε προγραμματισμό, να βάλουν λεφτά, να φτιάξουν ομάδες». Μιλώντας για το ξεκίνημα της Αχαϊκής στο φετινό πρωτάθλημα της Γ εθνικής τόνισε «Η Αχαϊκή είχε αρχίσει να βελτιώνεται. Είχαμε μόνο καλύτερη πορεία μπροστά μας. Ο χρόνος δούλευε υπέρ μας. Εμείς είχαμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα στις έξι πρώτες αγωνιστικές με 4 παιχνίδια εκτός έδρας, ένα ρεπό και μόλις ένα εντός έδρας παιχνίδι».

Ο ίδιος χτυπάει το καμπανάκι και όπως λέει: « Εγώ πιστεύω ότι το είχαν προαποφασίσει πολύ καιρό ότι θα σταματήσουν τα πρωταθλήματα. Οι παίκτες το ποδόσφαιρο το αγαπούν και θέλουν να παίζουν. Αυτά τα παιδιά θέλουν καθημερινά να προπονούνται, δεν είναι το οικονομικό κομμάτι, όμως πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο να μην τους παρέχουν οι ομάδες ούτε τα έξοδα μετακίνησης. Δεν ξέρω αν θα έχουν το κουράγιο οι παράγοντες να συνεχίσουν χωρίς έσοδα , χωρίς χορηγούς, χωρίς καμία βοήθεια».

Και όσο για την συνέχεια της δικής του ομάδας τόνισε: «Η Αχαϊκή έκανε μια προσπάθεια το καλοκαίρι να μαζέψουμε το ρόστερ για αυτό και ξεκινήσαμε καθυστερημένα. Ήμασταν βελτιωμένοι την στιγμή της διακοπής παρότι ο κορμός δεν ήταν πολύ καιρό μαζί. Αν είχαμε καταφέρει να κρατήσουμε τον κορμό από πέρυσι ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα. ‘Όμως έχουμε καλή ομάδα. Πάντως ήταν μια ευκαιρία φέτος, αν επιτρεπόταν προσέλευση κόσμου στα γήπεδα οι ομάδες να έβγαζαν κάποια έσοδα για την ζημιά που έχουν πάθει αφού υπήρχαν πολλά τοπικά ντέρμπι και θα έκοβαν εισιτήρια. Τώρα για όλες τις ομάδες οικονομικά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν ξέρω πόσες ομάδες θα αντέξουν έως το τέλος».