Απόλυτο αφεντικό του ομίλου η Αχαϊκή (photos)

Αχαϊκή-Ατρόμητος 3-1 (26′ Πυρρής, 31′ Σουρανής, 51′ Παπαστεργίου / 7′ Γραμματικόπουλος)

Χαμ. Πέναλτι : 14’ Πυρρής

Διαιτητής : Παπαδόπουλος (Οικονόμου-Γεωργακόπουλος)

Η Αχαϊκή ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με τον Ατρόμητο Πατρών, αφού επιβλήθηκε με 3-1 και άυξησε την διαφορά της στο +6, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους στην πρώτη απώλεια βαθμών μετά από 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 7’ λεπτό  με ένα «πρώην» ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, αφού ο Νίκος Γραμματικόπουλος πάγωσε το γήπεδο της Κ. Αχαϊας, το οποίο είχε την παρουσία περίπου 1.000 φιλάθλων.

Η Αχαϊκή έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 14’ λεπτό, όταν ο Πυρρής αστόχησε σε πέναλτι το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Βεντουρής.

Τελικά από «μοιραίος», ο επιθετικός των γηπεδούχων κατάφερε να βρεί δίχτυα στο 26’ λεπτό, όταν από κόρνερ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ισοφάρισε σε 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα τα «καναρίνια» έκαναν την ολική ανατροπή, όταν σε αντεπίθεση ο Σουρανής από το ύψος της περιοχής έγραψε το 2-1.

Στο 51’ λεπτό ήρθε ακόμα ένας «πρώην» να πληγώσει την ομάδα του, αφού ο Παπαστεργίου με κεφαλιά και έπειτα από κόρνερ, σκόραρε για το 3-1, τέρμα το οποίο δεν πανηγύρισε σεβόμενος τα αρκετά όμορφα χρόνια που έχει περάσει στην ομάδα των Ζαρουχλεϊκων.

Στο 60’ λεπτό η Αχαϊκή είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία να διευρύνει το πρόβάδισμα της, όταν σε ενέργεια του Παπαστεργίου, ο Βεντουρής έδιωξε με τα ακροδάχτυλα και η μπάλα στην συνέχεια βρήκε το δοκάρι.

Συνθέσεις:

ΑΧΑΪΚΗ (Αλ. Γαβριλόπουλος): Καραμανλής, Σουρανής, Γεωργόπουλος, Πετρόπουλος, Παπαστεργίου, Μωραΐτης, Παρασκευόπουλος, Γερασιμόπουλος (82’ Δ. Φραγκούλιας), Μπακάλης, Δημητρακόπουλος, Πυρρής.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Χ. Καραπίτσος): Βεντουρής, Γερογιάννης, Χριστόπουλος (80’ Γκότσης), Αγκαράι, Ανδρεόπουλος, Σδρόλιας (63’ Μπακόπουλος), Παπαγεωργίου (82’ Παπαδόπουλος), Τσίμπιτσης, Γραμματικόπουλος, Μαντάς, Κωστής.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση