Αρθογραφία : Χρέος ομάδας και κόσμου, να νικήσουν μαζί !!

Την ευκαιρία να πάρει την νίκη απέναντι σε μια ομάδα που στην πρεμιέρα δέχθηκε 4 τέρματα μέσα στην έδρα της και ουσιαστικά ξεκίνησε με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία το πρωτάθλημα, είχε η Παναχαϊκή απέναντι στον Παναθηναϊκό Β’, έχοντας αντίστοιχα αυτή φτιάξει ένα πολύ καλό μομέντουμ από τo μεγάλο αποτέλεσμα στο Ελ Πάσο.

Και όμως, ενώ όλοι περιμέναμε ότι οι «κοκκινόμαυροι» θα έφταναν στην νίκη και θα βρίσκονταν μετά από 2 αγωνιστικές στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, η ήττα από τον Παναθηναϊκό Β’ μας επανάφερε στις αρχικές αρνητικές μας σκέψεις για την φετινή πορεία της ομάδας. Σκέψεις ότι η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα που ουσιαστικά θα παλέψει για την παραμονή της και τίποτα παραπάνω.

Και κάπως έτσι θα πρέπει να δούμε την φετινή σεζόν και το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι αγαπάνε την ομάδα της πόλης, είναι απλά να την στηρίξουν. Θα είναι δύσκολη χρονιά, αλλά οι μεγάλες αγάπες φαίνονται μέσα στις δυσκολίες. Και είναι καθήκον όλων που το αίμα είναι «κοκκινόμαυρο», να είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, έστω και αν για την Παναχαϊκή ο μοναδικός στόχος θα πρέπει να είναι ο πρωταθλητισμός και μόνο, κάτι που φαίνεται εντελώς αδύνατο.

Ίσως περισσότερο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, να «κοίμισε» την ομάδα η εμφάνιση του Ελ Πάσο και να θεωρήθηκε ότι θα ήταν ένα εύκολο τρίποντο απέναντι στους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού. Και όμως αποδείχθηκε ότι όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν να έχεις μπροστά σου τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, να δείχνεις την ίδια μαχητικότητα και ανταγωνιστικότητα. Η Παναχαϊκή είναι υποχρεωμένη να μάχεται για την φανέλα και την ιστορία της, είναι υποχρεωμένη να παραμείνει στην κατηγορία και να μην μπλέξει ξανά στα «υπόγεια» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Η επόμενη αγωνιστική φέρνει αντίπαλο της Παναχαϊκής τον Γιούχτα Αχαρνών, σε μια εκτός έδρας αναμέτρηση που αν η ομάδα του Στέφανο Φραντσιόζα το αντιμετωπίσει όπως προαναφέραμε, μπορεί και πρέπει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Είναι μια κομβική αναμέτρηση πριν το εντός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στα Χανιά. Και η Παναχαϊκή μετά από 5 αγωνιστικές, δεν θα πρέπει να βυθιστεί στα χαμηλά της βαθμολογίας, για να κρατήσει μαζί της και όλους αυτούς τους «πραγματικούς» φίλους της ομάδας, που αντιλαμβάνονται την κατάσταση και θα την στηρίξουν μέχρι τέλος για να φτάσει στην παραμονή.

Η ανακοίνωση των κοκκινόμαυρων εκθείασε τον κόσμο της ομάδας και τα είπε όλα : «Στο τέλος θα νικήσουμε όλοι μαζί»