Ατρόμητος Πατρών: Προσεγγίζοντας το σύννεφο της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μία όμορφη ιστορία, μία πολύ περίεργη ιστορία που ακόμα υπάρχει στις μέρες μας, υπάρχει και αντιστέκεται απέναντι σε όλα αυτά που πλέον γίνονται επαγγελματικά και μόνο. Δείχνει τόσο ταπεινό αλλά είναι τόσο μεγαλειώδες που πραγματικά κεντρίζει το ενδιαφέρον ενός μεγάλο κοινού.

Ατρόμητος Πατρών από τα ιστορικότερα σωματεία της Αχαΐας, στη μεγαλύτερη συνοικία της Πάτρας τα Ζαρουχλέικα. Μετρά 95 χρόνια ζωής γεμάτα ποδοσφαιρικές στιγμές. Στο τιμόνι αυτού του ιστορικού σωματείου άνθρωποι που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, άνθρωποι ρομαντικοί που βάζουν χρόνο και χρήμα για να συντηρήσουν μια ιδέα που μένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Ο Ατρόμητος Πατρών πλέον δηλώνει ποδοσφαιρικός οργανισμός και μία ποδοσφαιρική οντότητα που θέλει να εντρυφήσει σε όλους τους αθλητές του την ευγενή άμιλλα και το εύ αγωνίζεσθαι. Πρωτόγνωρη στελέχωση και οργάνωση για ερασιτεχνικό σωματείο που αποτελείται από πολλά ποδοσφαιρικά τμήματα. Ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες και συνεχίζοντας προς τις μεγαλύτερες με εξειδίκευση στις εκάστοτε ανάγκες προπονητικά και μη.

Συναντάμε την Γυναικεία ομάδα του Ατρόμητου σε επαγγελματική κατηγορία και μάλιστα σε πορεία πρωταθλητισμού. Ποδοσφαιρική θυγατρική ομάδα τον Ατρόμητο Ζαρουχλεΐκων που έχει δημιουργηθεί για να κερδίζουν αγωνιστικά λεπτά και εμπειρίες οι νεαροί αθλητές .

Φτάνοντας στην ομάδα των ανδρών η οποία λειτουργεί σε πλήρως επαγγελματικά πλαίσια και αποτελείται από ένα κράμα αθλητών νεαρής ηλικίας και αθλητών με εμπειρίες εθνικών κατηγοριών να βρίσκεται επίσης σε πορεία πρωταθλητισμού κατέχοντας την πρώτη θέση της Α΄ Κατηγορίας .

Μπροστάρης και αρωγός αυτής της προσπάθειας είναι ο ισχυρός άνδρας του ιστορικού σωματείου ο Νεκτάριος Σκόνδρας. Ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες της πόλης μας. Ασχολείται ενεργά πάρα πολλά χρόνια με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και φυσικά με τον Ατρόμητο Πατρών. Όραμα του να λειτουργήσει ο Ατρόμητος Πατρών σύμφωνα με τα υψηλά standards μεγάλων επαγγελματικών συλλόγων.

Με βάση αυτό το project έχουν ξεκινήσει νέες συνεργασίες με μεγάλα ποδοσφαιρικά club, έτσι ώστε να προωθηθούν αθλητές με ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές ικανότητες. Προχωρημένες επαφές και συζητήσεις γίνονται, ώστε μελλοντικά να ξεκινήσει η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Πιστός στη φιλοσοφία του ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει ένα ευρύτερο δίκτυο συνεργαζομένων ακαδημιών εκτός νομού, έτσι ώστε να υπάρχει η ευκαιρία απορρόφησης ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών.Σε μία περίοδο που γίνεται μεγάλη συζήτηση για το πλάνο του ΠΑΟΚ, το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES) κατατάσσει τον Δικέφαλο στους top «παραγωγούς» ποδοσφαιριστών, ανάμεσα στα 31 πρώτα πρωταθλήματα στη βαθμολογία της UEFA!

Βασισμένη πάνω στην μελλοντική αυτή συνεργασία πραγματοποιήθηκε δοκιμή ενός παιδιού που προέρχεται από τα ποδοσφαιρικά σπλάχνα του Ατρόμητου Πατρών, ένας ταλαντούχος τερματοφύλακας ο Κένετ Μπίτι. Ο εν λόγω αθλητής είχε την ευκαιρία να δοκιμαστεί στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ύστερα από την πλήρη υποστήριξη του Προέδρου και κατά επέκταση του Ατρομήτου βάση της παραπάνω συνεργασίας των δύο ομάδων.

Ο στόχος του σωματείου είναι ένας και μόνο, να εντάξει στην κοινωνία σωστούς ανθρώπους και έπειτα αθλητές που θα έχουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν και να κάνουν πρωταθλητισμό, κερδίζοντας ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό και επαγγελματικό μέλλον. Ο αυριανός αθλητής θα πρέπει να μάθει περί ηθικής, να μάθει περί υποχρεώσεων . Αν τα μάθει σίγουρα θα τα οφείλει στο ποδόσφαιρο .

Ο Ατρόμητος Πατρών δηλώνει και υπόσχεται να συνεχίσει να βλέπει το ποδόσφαιρο αλλιώς….