«Αυτοκτόνησαν» τα Καλάβρυτα απέναντι στην γεμάτη προβλήματα Αναγέννηση Πατρών

Καλάβρυτα- Αναγέννηση Π. 1-1 (1΄Γκλαβάς/ 96’ Κατσιάδας)

Διαιτητής : Κ. Ταξιάρχης

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε «θρίλερ» πριν καν ξεκινήσει, αφού αρχικά η Αναγέννηση Πατρών δήλωσε αδυναμία λόγω πολλών απουσιών να κατέβει να αγωνιστεί στα Καλάβρυτα, οι φιλοξενούμενοι που κατάφεραν τελικά να δώσουν το παρών με μόλις 13 ποδοσφαιριστές στην αποστολή τους και με πολλά προβλήματα, απέσπασαν ισοπαλία με 1-1 από την τοπική ομάδα, σε ένα «καταδικαστικό» αποτέλεσμα για αυτήν έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 1’ λεπτό διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Ασπρούκο, με τον διαιτητή Ταξιάρχη να δείχνει φάουλ επάνω στην γραμμή.

Στην εξέλιξη της φάσης και ενώ η μπάλα μετά το φάουλ κατέληξε σε κόρνερ, τα Καλάβρυτα άνοιξαν το σκορ με δυνατό σουτ του Γκλαβά και φάνηκε από πολύ νωρίς ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα.

Στο 15’ λεπτό και μετά από λάθος εκτίμηση του Αγοράκη, η μπάλα έφτασε στα πλάγια, ο Ασπρούκος έστρωσε στον Τσαβαλά ο οποίος από καλή θέση δεν κατάφερε να σουτάρει και να κάνει το 2-0.

Η Αναγέννηση απάντησε στο 30’ λεπτό με τον Γκοτσόπουλο σε τετ α τετ να αστοχεί και τον Λέση να διώχνει σωτήρια.

Στο 35’ το καλό σούτ του Μητρόπουλου πέρασε λίγο άουτ, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 1-0.

Με την έναρξη του β’ μέρους οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά με σκοπό να «τελειώσουν» το παιχνίδι, έχασαν σωρεία ευκαιριών με δράστες τους Τσαβαλά και Ασπρούκο, με την μεγαλύτερη όλων να χάνεται στο 80’ λεπτό από τον τελευταίο, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Αγοράκη σε «άχαστο»  τετ α τετ και τον πολύπειρο πορτιέρο της Αναγέννησης Πατρών να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ, κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί, ψάχνοντας την ισοφάριση, προειδοποίησαν στο 83’ και 87’ λεπτό με τον Φραντζή, αρχικά με καλή κεφαλιά και στην συνέχεια με τετ α τετ που έδιωξε σωτήρια ο Λέσης.

Τελικά στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και σε μια αναταραχή στην άμυνα των Καλαβρύτων, ο Κατσιάδας με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, παγώνοντας τα Καλάβρυτα και τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Οι γηπεδούχοι με την λήξη του αγώνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή Ταξιάρχη για τον χρόνο των καθυστερήσεων που κράτησε και είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαριστεί η ομάδα τους.

Η Αναγέννηση Πατρών έκανε αγώνα δρόμου για να κατέβει να αγωνιστεί στην αναμέτρηση για την φανέλα και την ιστορία της και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε 5 απουσίες βασικών της ποδοσφαιριστών (Τζελεπής, Αλποχωρίτης, Μενύχτας, Νικολόπουλος, Αργυρόπουλος), ενώ αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως αλλαγή ο νεαρός Αλέξανδρος Ζαχαρόπουλος και βασικός ο Παύλος Λαμπίρης μετά από μεγάλο διάστημα.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Ν. Παπαχριστόπουλος-Κ.Βλάχος): Λέσης, Π.Βλάχος, Παπαδόπουλος (93’ Παπαδημητρακόπουλος), Παπαγεωργίου, Α.Αντύπας, Σκιαδάς, Γκλαβάς (62΄Κέφα),  Μητρόπουλος (50΄Βραχλιώτης), Σ.Τσαβαλάς, Ασπρούκος (90΄Ν.Αντύπας), Αλεξόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Σ. Παναγόπουλος):  Αγοράκης, Κατσιάδας, Ρόδης, Πέτρου, Ξυπολιάς, Μασούρας, Λαμπίρης (46΄Ζαχαρόπουλος), Ρόντος, Παντιώρας, Γκοτσόπουλος, Φραντζής