Αφεντικό στο αχαϊκό ντέρμπι ο Διαγόρας Βραχνεΐκων

Στα Βραχνέικα ο τοπικός Διαγόρας «καθάρισε» με τη παραμονή του στη κατηγορία επικρατώντας της Αχαϊκής με σκορ 3-0 με τους φιλοξενούμενους πλέον να ελπίζουν σε ένα θαύμα για τη παραμονή τους.

Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη για το συγκρότημα του Ανδρέα Ζήκου που διεκδικεί μέχρι και την πρώτη θέση εφόσον κάνει το δύο στα δύο (με Παναιγιάλειο-Διαβολίτσι), ενώ στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να βγει δεύτερος σε μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για το σύλλογο που κρατάει τη σημαία της Πάτρας ψηλά.

Από την άλλη πλευρά η Αχαϊκή οφείλει να κερδίσει Διαβολίτσι στην Αχαγιά την Τετάρτη και τη Ζάκυνθο εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική, ειδάλλως θα επιστρέψει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, μαζί με τη Θύελλα Πατρών.

Στο αγωνιστικό μέρος μόλις στο 12ο λεπτό ο Αλεξανδρής, ύστερα από κάθετη  του Σταυρόπουλου, με σουτ μέσα από την περιοχή, αφού έκανε ωραία προσποίηση και απέφυγε τους αμυντικούς της Αχαϊκής, άνοιξε το σκορ για τους Βραχνιώτες. Η Αχαϊκή απείλησε στο 22ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Κουτρούμπα να μην ανησυχεί ιδιαίτερα το Μπαμπούνη.

Ο Διαγόρας απείλησε σε ακόμα δύο περιπτώσεις με τους Σαρρή και Κούστα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 58ο λεπτό εκπληκτική σέντρα του Τσεκούρα από τα δεξιά και ο Νίκος Ντόμας με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπακάλη, πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ.

Στο 63ο λεπτό οι Αχαγιώτες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κάτσενου για μαρκάρισμα πάνω στον Καπετανάκη και εκεί όλα τελείωσαν. Στο 87΄ απείλησε η φιλοξενούμενη ομάδα με την εκτέλεση φάουλ του Γεωργόπουλου, αλλά ο Μπαμπούνης φώναξε παρών. Στο 94ο λεπτό ο Φώτης Γεωργαντόπουλος με περίτεχνη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Μπαμπούνης, Σιδέρης, Πανάρετος, Σαρρής, Καπετανάκης, Σταυρόπουλος (30΄λ.τ. Δημόπουλος), Ντόμας (77΄Κούσουλας), Τσεκούρας, Κούστα (50’ Βασιλόπουλος), Γεωργαντόπουλος, Αλεξανδρής (77΄Ούτσικας).

ΑΧΑΪΚΗ: Μπακάλης, Λίπι (80΄Μητρόπουλος), Ρίλντι, Κουτρούμπας, Ντρέου (46΄Κάτσενος), Παππάς (37΄λ.τ. Αντωνόπουλος), Γεωργόπουλος, Κοτσόκολος (77΄Καζαντζής), Μαρκόπουλος, Μπουτσικάκης, Πυρρής.