Α’ ΕΠΣΑ : Αναλυτικά όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για τα play-off

Συναρπαστικό αναμένεται να είναι το διήμερο στην Α’ Κατηγορία, όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν στα play-off, αφού και στους τρείς ομίλους όλα είναι ανοιχτά για την 4η θέση, μετά και την χθεσινή ισοπαλία του Αετού στα Καλάβρυτα.

Πάμε ανά όμιλο να δούμε πως έχουν τα πράγματα.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ

Στον α΄ όμιλο οι τρείς σίγουρες ομάδες που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία είναι η Αχαϊκή, η Δόξα Παραλίας και ο Πανμοβριακός.

Η Αχαϊκή μάλιστα ως σίγουρη πρώτη, θα ξεκινήσει με τους 3 βαθμούς την διαδικασία. Ανοιχτή ακόμα παραμένει η 2η θέση, αφού η Δόξα Παραλίας έχει απόσταση 2 βαθμών από τον Πανμοβριακό, ο οποίος αν κερδίσει την τελευταία αγωνιστική τον Αστέρα Τσουκαλείκων και συγχρόνως η Δόξα έχει οποιαδήποτε απώλεια στα Νιφορείκα απέναντι στην Δόξα Νιφορεϊκων, παίρνει αυτός την 2η θέση (ακόμα και σε ισοβαθμία) αφού είναι καλύτερος στα μεταξύ τους παιχνίδια, γεγονός που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς στα play-off.

Το κρισιμότερο βέβαια παιχνίδι που θα κρίνει την 4η θέση είναι αυτό ανάμεσα στον Αστέρα Τσουκαλείκων και τον Πανμοβριακό. Ο Αστέρας θέλει απλά μια ισοπαλία για να είναι στην τετράδα ως 4ος, αφού και να κερδίσει το Λιμνοχώρι (έχει ελπίδες για την 4η θέση μόνο σε περίπτωση ήττας του Αστέρα Τσουκαλεϊκων) τον Δία, είναι καλύτερος στην ισοβαθμία και θα συμμετέχει αυτός στην διαδικασία των play-off.

Όμως όπως προαναφέραμε ο Πανμοβριακός δεν είναι επί της ουσίας αδιάφορος, αφού θέλει το καλύτερο πλασάρισμα στην τετράδα (δηλ την 2η θέση)  για να έχει καλύτερο μπόνους βαθμών. Άρα, αναμένουμε μεγάλο παιχνίδι.

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Τα πράγματα εδώ είναι πιο ξεκάθαρα.

Πάτραι, Άρης Πατρών και Θύελλα Πατρών είναι σίγουροι στην διαδικασία των play-off και απομένει μια θέση ανάμεσα σε Ατρόμητο Πατρών και Πήγασο.

Το Πάτραι θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς και μένει να δούμε την τελική κατάταξη του Άρη Πατρών και της Θύελλας Πατρών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εντός έδρας την ΑΠΟ Αρόη και τον Εθνικό Πατρών αντίστοιχα, με τις πιθανότητες της 2ης θέσης να είναι προς την πλευρά των κόκκινων, που προπορεύονται στο +1 από την Θύελλα.

Για την 4η θέση τώρα, αναμένουμε το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Πήγασο και Ατρόμητο. Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Ο Πήγασος θέλει μόνο νίκη για να φτάσει τον Ατρόμητο και να είναι αυτός 4ος, αφού είναι καλύτερος στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αντίθετα οι «πορτοκαλί» πάνε για δύο αποτελέσματα και θέλουν απλά να μην ηττηθούν. Όποια και από τις δύο ομάδες και να περάσει, θα ξεκινήσει με 0 βαθμούς.

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

Πιο περίπλοκα είναι πλέον τα πράγματα στον γ’ όμιλο, αφού η χθεσινή ισοπαλία του Αετού Πατρών με τα Καλάβρυτα στο εξ αναβολής παιχνίδι, έμπλεξε την κατάσταση.

Σίγουροι στην τετράδα είναι η Αιγείρα/Ακράτα και ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου και μένει εκεί να δούμε ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος για να ξεκινήσει με τον +1 πόντο από τον άλλον.

Η Αιγείρα/Ακράτα υποδέχεται την όχι πλέον αδιάφορη Θύελλα Αγίου, ενώ ο Κεραυνός τα επίσης όχι αδιάφορα Καλάβρυτα (αφού κυνηγάνε το καλύτερο πλασάρισμα για τα play-out).

Από εκεί και μετά, ο Αετός θέλει μόνο την νίκη απέναντι στην Αναγέννηση Ψαθοπύργου (η οποία δεν είναι αδιάφορη ψάχνοντας και αυτή καλύτερο πλασάρισμα) για να είναι σίγουρος, αφού ενδεχόμενη δική του ισοπαλία και νίκη της Θύελλας Αιγίου στην Ακράτα, δίνει την θέση στην ομάδα του Αιγίου που είναι καλύτερη στα μεταξύ τους παιχνίδια. Σε περίπτωση οποιασδήποτε απώλειας της Θύελλας Αιγίου στην Ακράτα, Αετός και Νίκη Προαστίου είναι αυτοί στην τετράδα και απλά θα μένει να δούμε την θέση τερματισμού.

Για την Νίκη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θέλει μόνο νίκη απέναντι στο Άνω Καστρίτσι και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, ευελπιστεί σε οποιαδήποτε απώλεια της Θύελλας Αιγίου (ακόμα και ισοπαλία), αφού υπερέχει και στην ισοβαθμία. Μοναδική περίπτωση να μείνει εκτός, είναι να χάσει από το Άνω Καστρίτσι και να κερδίσει η Θύελλα Αιγίου στην Ακράτα.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ των τριών ομάδων που διεκδικούν την είσοδο τους στην τετράδα.

*** Να θυμίσουμε ότι η κλήρωση των play-off και play-out θα γίνει την Τρίτη 22/2 στα γραφεία της ΕΠΣ Αχαϊας και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την εκπομπή «Όποιον Πάρει η Μπάλα» του Νίκου Κολώνη και του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου