Βαριά ήττα για την Εθνική Beach Soccer των δικών μας Αχαϊών

Η Εθνική beach soccer ηττήθηκε 8-1 από τη Γαλλία στην πρεμιέρα της στους Μεσογειακούς Αγώνες 2023, οι οποίοι διεξάγονται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Εθνική ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και απείλησε με τα σουτ του Κατσούλη στο 3′ και του Καρακάση στο 5′ της πρώτης περιόδου. Στο 7ο λεπτό ο Σκούρτας έδωσε προβάδισμα στην Εθνική Ομάδα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στη δεύτερη περίοδο η Γαλλία πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε με το διαγώνιο σουτ Μπαρμπoτί στο 5ο λεπτό. Στο τελευταίο και καθοριστικό δωδεκάλεπτο η Γαλλία βρήκε τα γκολ, τα οποία της χάρισαν τη νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Για τους τρικολόρ σκόραραν ο Μπρί (2 γκολ), ο Γκαρμπί, ο Κονστάντ, ο Γκουερίν και ο Μπελχόμ (2 γκολ).

Η Εθνική Οµάδα µετέχει στον πρώτο όµιλο της διοργάνωσης, τον οποίο συμπληρώνουν το Μαρόκο (10/09, 16:00) και η Ισπανία (11/09, 17:30). Στον 2ο όµιλο µετέχουν η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Αίγυπτος.

Οι δύο νικητές του ομίλου θα αγωνιστούν στον τελικό της διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα πάρουν τη δεύτερη θέση θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό και οι υπόλοιπες θα λάβουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 4-7. Ο τελικός και οι αγώνες κατάταξης θα διεξαχθούν την Τρίτη 12 Σεπτεµβρίου.

Η σύνθεση της Ελλάδας: Θωμάς, Λυμπούσης, Παπαευστρατίου, Καρακάσης, Καφαντάρης, Παλούμπης, Γκρίτζαλης, Κατσούλης, Μικελάτος, Τριανταφυλλίδης, Σκούρτας, Τσεκούρας.

Η σύνθεση της Γαλλίας: Γκοσελέν, Φαγιός, Μπελχόμ, Μπαρμποτί, Γκουερίν, Σαλαζάρ, Κονστάντ, Αρτουφέλ, Γκαρμπί, Ντρουιλέτ, Βαρέλ, Μπρί.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Σοϊλεμές τόνισε τα ακόλουθα:

“Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ήταν μια κακή εμφάνιση. Η πτώση της απόδοσής μας στο 3ο 12λεπτο μπορεί να οφείλεται στην κόπωση των παικτών, νοητική και σωματική, λόγω ελλειπούς προετοιμασίας, όμως σε γενικές γραμμές δεν είχαμε καλές επιλογές από την αρχή του παιχνιδιού.

Οι Μεσογειακοί αγώνες είναι μια μεγάλη διοργάνωση που για μας θα λειτουργήσει ως προετοιμασία για την ευρωπαϊκή λίγκα στη Σαρδηνία. Μας λείπει αγωνιστικός ρυθμός και εδώ έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Έχουμε τουλάχιστον άλλα δύο ματς εναντίον ομάδων υψηλού επιπέδου και σε αυτά θα επικεντρωθούμε τώρα.”