Γιάννης Τάτσης : “Κάνουμε μία δίκαιη και τίμια προσπάθεια”

Η Παναχαϊκή πήρε μία δίκαιη πρόκριση στους “Ζωσιμάδες”, παρότι δεν απείλησε σημαντικά τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας όλες κι όλες 4 τελικές στο ματς, αλλά σημασία δεν έχουν οι ευκαιρίες, αλλά τα γκολ κι αυτή που τα πέτυχε ήταν η ομάδα του Γιάννη Τάτση, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου.

Ο Γιαννιώτης προπονητής της Παναχαϊκής, Γιάννης Τάτσης, τόνισε στις δηλώσεις του ότι ήταν μία πρόκριση που την είχε ζητήσει από τους παίκτες του ως αντιστάθμισμα της ήττας από την ΑΕΚ Β’, ενώ για τον ΠΑΣ τόνισε ότι με την αλλαγή συστήματος και το 3-4-3 που έπαιξε στο β’ ημίχρονο, το φοβήθηκε κάπως περισσότερο το ματς και ήταν κάτι που εκμυστηρεύθηκε και στον κ. Πομς μετά το τέλος του αγώνα.

Αναλυτικά:

«Καταρχάς χαίρομαι που βλέπω πάλι γνώριμα πρόσωπα εδώ που μεγάλωσα στην πατρίδα μου, σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Θα ήθελα να τονίσω ότι το ματς ήταν πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες, αλλά πιο πολύ δύσκολο για τους προπονητές, γιατί είμαστε προπονητές δύο μεγάλων συλλόγων που όσο και να κάνουμε φόκους στο πρωτάθλημα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το κύπελλο. Πριν το ματς είπα στους παίκτες μου ότι θέλω να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή.

Προσωπικά ένιωθα και λίγο πληγωμένος απ’ αυτήν την ιστορία γιατί παίξαμε 120 λεπτά με τον Ολ. Βόλου και άλλα 120 με την Καλαμάτα, είχαμε 3 τραυματισμούς προϊόν του προηγούμενου αγώνα και έχουμε παίκτη με χιαστό και ήταν από τους λόγους που χάσαμε από την ΑΕΚ Β’.

Οπότε τους είπα ότι θέλω να κερδίσουμε το ματς με τον ΠΑΣ, αλλά πρέπει να νικήσουμε και την Κυριακή τον Αστέρα Β’. Η χαρά είναι μόνο για σήμερα, βάζουμε τα κεφάλια κάτω γιατί είναι δύσκολο ματς την Κυριακή».

Σχετικά με το παιχνίδι είπε: «Προσωπικά, αλλιώς περίμενα τον ΠΑΣ Γιάννινα στον σχηματισμό. Είχε μάθει το 3-4-3, μπήκε με 4-4-2, αυτό ‘κούμπωσε’ στον δικό μας σχηματισμό, ήμασταν πολύ καλοί, φρέσκοι, πήραμε πρωτοβουλίες, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα και προηγηθήκαμε.

Στο β’ ημίχρονο με την αλλαγή σχηματισμού του πήγαινε καλύτερα του ΠΑΣ το παιχνίδι, προσπάθησα κι εγώ να προσαρμοστώ, ήξερα ότι θα βρω χώρους, έγινε και πήραμε το ασφαλές προβάδισμα για να τελειώσει το ματς.

Θέλω να πω ότι κάνουμε μία δίκαιη και τίμια προσπάθεια, ευχαριστώ τους φιλάθλους που με έχουν αγκαλιάσει και με αγαπάνε. Θέλω να πω σε κάποιους ιδιοτελείς που το μυαλό τους ήταν να περνάνε έξω από την Αγυιά να φοράνε τη φανέλα και να παίζουν μπάλα στην Παναχαϊκή, ότι μ’ εμένα τελειώσανε αυτά. Δεν υποσχέθηκα ποτέ ότι θα κάνω την ομάδα του Δαβουρλή, αλλά ό,τι υποσχέθηκα το έκανα πράξη. Όλοι μου έλεγαν που πας όταν ήρθα με 1 βαθμό πέρυσι, με προέτρεπε ο αδερφός μου από την οικογένειά μου και ο Θεός. Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα πέρυσι είπα ότι στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την Παναχαϊκή, αλλά όχι ότι θα είναι η Παναχαϊκή του Δαβουρλή. Δεν θα γίνει άμεσα αυτό. Φέτος θέλω να μπούμε στα πλέι οφ κι αν μπούμε δεν φοβάμαι,  έχω εμπιστοσύνη στις ομάδες που δουλεύω καιρό και θα βγούμε κατηγορία. Αλλά στόχος πρώτα αυτός, να χτίσουμε καινούργια ομάδα. Άλλοι ήρθαν πιο νωρίς, άλλοι πιο αργά στην ομάδα.

Ευχαριστώ και πάλι τον κόσμο για τη στήριξη, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και το μυαλό τώρα στο ματς με την Τρίπολη».

Για το ΠΑΣ Γιάννινα: «Ο ΠΑΣ φέτος μετά τις τελευταίες προσθήκες που έκανε, αν δεν βγει πρώτος, θα είναι φαβορί και θα γίνει μεγάλη μάχη. Κακά τα ψέματα, όλο το πρωτάθλημα έτσι όπως διεξάγεται με τη διαίρεση των βαθμών δια δύο και 10 βαθμούς πίσω να είσαι, έχεις ελπίδες. Να έχεις ομάδα είναι το θέμα. Εμείς θα διεκδικήσουμε τα πλέι οφ. Πέρυσι δεν υπήρχε Παναχαϊκή και δεν γίνεται να γίνουμε σε μία χρονιά η Παναχαίκή του Δαβουρλή. Και να γίνουμε κάποτε, πάλι θα είμαστε ένα σκαλοπάτι παρακάτω. Έπλασε ιστορία η Παναχαϊκή του Δαβουρλή».

Για το που υπερτέρησε η Παναχαϊκή του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε την πρόκριση: «Πιο πολύ υπερτερήσαμε στο πρώτο ημίχρονο που ο ΠΑΣ ‘κούμπωσε’ πάνω μας, δεν το περίμενα. Δεν έχει συνηθίζει να παίζει έτσι ο ΠΑΣ, είχε άλλο τρόπο παιχνιδιού. Φάνηκε στο β’ ημίχρονο η αλλαγή και το είπα και στον κ. Πομς, όπου του μετέφερε ότι αισθάνθηκα να φοβάμαι το β’ ημίχρονο πιο πολύ. Το έχουν δουλέψει πιο πολύ το 3-4-3. Πήραμε καλύτερη ψυχολογία, ήμασταν πιο απλοί και πιο αθλητικοί εμείς στο β’ ημίχρονο. Γίναμε πιο πιεστικοί, παίρναμε εύκολα τα μέτρα στο γήπεδο, δεν αφήναμε κενούς χώρους κι αυτό οφείλεται στην ποιότητα, τη χημεία, την επικοινωνία, τις συνεργασίες, τη φυσική κατάσταση κτλ.».

Πηγή : https://super-fm.gr/