Γιατί αξίζει πραγματικά να παρακολουθείς ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Αχαΐα

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαϊας οδεύουν προς την τελική τους ευθεία, αφού στην Α’ Κατηγορία ο πρωταθλητής κρίνεται σε 2 αγωνιστικές, ενώ σε 4 αγωνιστικές θα μάθουμε τις ομάδες που θα παραμείνουν στην κατηγορία και τις αντίστοιχες που θα υποβιβαστούν.

Στην Β’ Κατηγορία απομένουν τρείς αγώνες για να περάσουμε στα μπαράζ ανόδου και παραμονής, ενώ στην Γ’ Κατηγορία έχουμε διανύσει 2 αγωνιστικές στα μπαράζ ανόδου και απομένουν ακόμα 4 “στροφές” για να δούμε ποιες ομάδες θα εισέλθουν στην Β’ Κατηγορία.

Αρκετός κόσμος παρακολουθεί φέτος τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αχαϊας και γεννιέται το ερώτημα αν όλοι οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου φεύγουν ικανοποιημένοι από τα γήπεδα. Άραγε πόσα τέρματα μπαίνουν σε έναν αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος φέτος στην Αχαϊα και αν τελικά αξίζει κάποιος να πηγαίνει να αφιερώνει τον χρόνο του να παρακολουθήσει αγώνα τοπικού επιπέδου.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι στους φετινούς αγώνες υπάρχει θέαμα, αφού ο σκοπός ενός αγώνα που είναι η επίτευξη ενός γκόλ, δείχνει ότι λειτουργεί καλά και ο κόσμος βλέπει αρκετά από αυτά στα γήπεδα.

Στην μικρή έρευνα που κάναμε ως Patragoal, είδαμε ότι σε σύνολο 773 αγώνων μέχρι σήμερα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων την κανονική διάρκεια και τα μπαράζ σε όλες τις κατηγορίες, έχουν επιτευχθεί 2676 τέρματα, αριθμός που μεταφράζεται σε 3,46 τέρματα ανά παιχνίδι. Συμπερασματικά λοιπόν, αξίζει κάποιος να αφιερώσει τον χρόνο του να δεί ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Αχαϊα, με το επίπεδο και τον ανταγωνισμό να έχει ανέβει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται βελτιώσεις σε θέματα διεξαγωγής, κάνοντας τα ακόμα καλύτερα.